Leukste Kerstmarkten Duitsland 2010

15

In november gaan de Duitse Kerstmarkten traditioneel van start. Elk jaar weer kun je in de grote steden proeven van de onvervalste kerstsfeer. Verwacht op een kerstmarkt niet te kunnen slagen voor je kerstkado’s. Er staan veel dezelfde kraampjes, de kwaliteit van de spullen is niet altijd even goed en de meeste producten zijn veel duurder dan in de winkel. Maar; sfeervol is het zeker. Denk: ijsbanen, sneeuw, gluhwein, warme chocolademelk, koude neuzen, warme wanten, schitterende lichtjes en gezellige muziek. Hieronder drie van de leukste Duitse kerstmarkten 2010 op een rij:

DUSSELDORF

Düsseldorf is een van de bekendste kerstmarkten van Duitsland en favoriet bij de Nederlanders. Van 18 november t/m 23 december 2010 verandert de grote stad in een dorp van peperkoekhuisjes. Voor velen is het de mooiste tijd van het jaar. De smalle straatjes in de Altstadt zijn weer feestelijk verlicht, overal ruikt het heerlijk naar lekkernijen, die typisch zijn voor de tijd rond kerst zoals: gebraden appels (Bratäpfel) en glühwein, kaneelkoekjes (Zimtsterne) en warme chocolademelk, knapperige aardappelpannekoeken (Reibekuchen) en heerlijke punsch. Ik ben er vorig jaar geweest en het was ontzettend gezellig! De markt is verspreid over meerdere pleinen, dus je moet flink wat lopen, maar er zijn overal plattegronden te krijgen. Zeker een aanrader!

Openingstijden
Maandag t/m donderdag van 10:00 uur tot 20:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10:00 uur tot 21:00 uur

OBERHAUSEN

Net over de grens bij Arnhem staat het overdekte winkelcentrum CentrO in Oberhausen, een walhalla voor kerstshoppers. Van 18 november t/m 23 december is het hele winkelcentrum feestelijk versierd. Op het buitenterrein bevindt zich één van de grootste kerstmarkten van het hele Ruhrgebiet. Meer dan 135 houten kraampjes bieden vele verrassingen, speelgoed, heerlijke lekkernijen en bijzonder kunstnijverheid.

Openingstijden
maandag t/m vrijdag van 11:00 uur tot 22:00 uur
zaterdag van 10:00 uur tot 22:00 uur, zondag van 11:00 uur tot 21:00 uur

KEULEN

Keulen wordt elk jaar in de periode voor Kerst feestelijk gedecoreerd. Ook dit jaar is de stad Keulen weer voorbereid haar gasten met een breed aanbod in de speciale tijd voor kerst te ontvangen. Veel hotels hebben gedurende de kerstmarktperiode (22 november t/m 23 december) speciale aanbiedingen en arrangementen. Met haar aantrekkelijke kerstmarkten, mooi opgezette kerststallen, kerstconcerten en niet op de laatste plaats door de verschillende winkelmogelijkheden, is de stad van de Dom een geliefde bestemming. In december ga ik deze kerstmarkt bezoeken. Een verslag volgt ongetwijfeld.

Openingstijden
maandag t/m zondag van 11:00 uur tot 21:00 uur

Meer weten over kerstmarkten in Duitsland? Bezoek Weinachtsmarkt-deutschland.de of kerstmarkten.nl.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

15 reacties

  1. Ik ben naar Keulen geweest VOOR de kerstmarkten, we hadden nog niet zo’n zin in drukte. Maar ben er wel eens eerder geweest en toen vond ik het erg leuk en gezellig. Keulen is gewoon een prachtige stad. Dus als je naar de kerstmarkten gaat dan MOET je even de Dom binnenlopen. Ja, dat is een bevel 😉 😛

  2. Pingback: Tweets die vermelden Leukste Kerstmarkten Duitsland 2010 ‹ Christmaholic.nl -- Topsy.com

  3. Pingback: Leukste kerstmarkten België 2010 ‹ Christmaholic.nl

      • Jammer dat de verlichting gcehkot is !Kan je A.U.B. door verkopen aan een andere gemeente de walletjes van Amsterdam of zo.Brielle is zo mooi in haar oorspronkelijke staat en als je haar niet weet te versieren vraag dan hulp van een styliste.Wees zuinig met geld van de reclamebelasting en geef Brielle wat ze verdient zijn sfeer terug!CMB jullie mogen blij zijn met het geld maar het is ook zo op dus doe of het je eigen geld is en wees kritisch met ieder euro die uit geeft en bewaar nog wat voor 2013 want je weet nooit hoeveel winkels er dan nog zijn.Liefs van Jolanda