Winter & Kerst in Belgie: Winterland Hasselt

1

Op 20 november 2010 is de derde editie van Winterland Hasselt, net over de grens in Belgie, van start gegaan. Het Kolonel Dusartplein in Hasselt verandert in een gezellig winterdorp. Je vindt er onder andere de grootste mobiele schaatsbaan van België. Centraal op de schaatsbaan staat een mega grote kerstboom, versierd met duizenden rode ledlichtjes. In het gezellige café naast de schaatsbaan kun je genieten van een lekkere gluhwein of warme choco met slagroom. Ook is een kersttreintje, een reuzenrad en een deels overdekte kerstmarkt. Op de kerstmarkt staan diverse chalets en een aantal tenten, waarin deelnemers hun kerstartikelen en winterse hapjes en dranken aanbieden.

Het huis van de Kerstman
Nieuw dit jaar is het Huis van de Kerstman. Vanaf 8 december woont en werkt de Kerstman in zijn eigen huis, dat op het Kolonel Dusartplein wordt gebouwd. Dit Finse huis is een kleine kopie van ‘the Home of Santa Claus’ in Rovaniemi, de officiele residentie van de Kerstman. Het Hasseltse huis beschikt over een postkamer, slaapkamer, woonkamer, werkkamer, keuken en badkamer en is vanaf 8 december dagelijks van 12 tot 20 uur geopend. De Kerstman wordt geassisteerd door 3 Elfjes, die de bezoekers een rondleiding geven door het huis. Erg leuk, vooral voor kinderen.

Deze derde editie vindt plaats van 20 november 2010 tot en met 9 januari 2011 en is dagelijks van 10 tot 22 uur geopend. Meer weten over Winterland Hasselt?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo