Ijssculpturen festival 2010 in Roermond

0

Aanstaande zaterdag (27 november) gaat het Nederlands Ijssculpturenfestival in Roermond weer van start. Dit jaar heeft het festival het thema ‘Hollywood in Ice’. Een team van 50 internationale en Nederlandse ijskunstenaars gaat met behulp van ijs en sneeuw diverse scènes uit bekende klassieke films als Harry Potter, Pirates of the Caribbean en Jurassic Park in sneeuw en ijs uitbeelden.

Behalve ijs wordt ook nog eens 250.000 kilogram sneeuw in de sculpturen verwerkt. De natuurlijke sneeuw wordt ter plekke met een speciale machine gemaakt. Met behulp van een ‘snowblower’ wordt de sneeuw in de houten mallen geblazen, waardoor massieve blokken sneeuw ontstaan, die als basis dienen voor de bouw van sneeuwsculpturen.

De tentoonstelling vindt plaats in een thermische tent van 2.500 m² op het terrein van Designer Outlet Roermond. Het Nederlands Ijssculpturenfestival is het grootste indoor ijssculpturenfestival ter wereld en is te bezichtigen van zaterdag 27 november 2010 tot en met zondag 27 februari 2011. Toegang kost 8,50 voor een volwassene en 4,50 voor kinderen. Trek wel warme kleren en schoenen aan, want het is binnen -8 graden!

Een impressie van vorig jaar:

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo