Galliano ontwerpt bizarre ‘kerst’boom’ in Londen

3

Hotel Claridge’s in Londen sloeg dit jaar voor de tweede keer op rij de handen ineen met de Britse ontwerper John Galliano om hun jaarlijkse iconische kerstboom te realiseren. Vorig jaar werd Galliano voor het eerst gevraagd een kerstboom te ontwerpen. Bezoekers konden genieten van een ‘bevroren boom’ in de lobby van het luxe hotel. De boom van dit jaar lijkt meer op uitvergroot koraal dan een typische kerstboom.

Hij werd onthuld tijdens een diner, gehost door model Stella Tennant en Sydney Toledano, de CEO van Christian Dior, om de opening van de nieuwe winkel van Dior in New Bond Street in Londen te vieren. Galliano toverde de normaliter Art Deco uitziende hal van het hotel om in een paradijselijke onderwaterwereld, met zijn op de oceaan geïnspireerde ontwerp. De boom, die de naam Under the Sea draagt, bevat onderdelen als zeepaardjes, gekleurde kwallen en glinsterend koraal.

Ik vind het een gedrocht, dat net zo weinig met Kerst te maken heeft als een cactus. Maar then again, wie heeft besloten dat een kerstboom een spar of den moet zijn, die wordt volgehangen met lichtjes en ballen. Galliano schopt tegen het gevestigde concept aan en dat getuigt van durf. Als je de boom in levende lijve wil zien: hij is tot 5 januari te bezoeken in het hotel.

De boom van vorig jaar:

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

3 reacties

  1. ”Over de oorsprong van de kerstboomtraditie lopen de meningen uiteen. Er bestaan hierover verschillende versies, maar steeds wordt aan de kerstboom dezelfde symboliek toegeschreven: in het putje van de winter symboliseert de spar met zijn groenblijvende naalden het leven dat niet dood is en zal terugkeren.”

    Maar buiten dat, vind ik het geen durf. Maar een tekort aan creatief vermogen, om eerst met zoiets simpel als een ‘bevroren boom’ aan te komen pappen en vervolgens het thema ‘onder de zee’ er bij te pakken. Totaal geen connectie, contrast of ook maar een diepzinnig achterliggend gedachte. Ondoordacht en een weerspiegeling van het vermogen van die elite, die zichzelf als god van de kunst zien. (Ook al ken ik geel John Galliano niet)

    Mvg,

    Bart.