Leukste kerstmarkten België 2010

0

Duitsland staat bekend om haar overdadige kerstmarkten, maar onze zuiderburen kunnen er ook wat van. En het grootste voordeel: ze spreken er Nederlands! Hieronder een paar van de leukste kerstmarkten van België op een rij.

GENT

Van 10 tot en met 30 december slenter je in Gent aan de voet van de verlichte Sint-Baafskathedraal knusjes tussen de stalletjes van de kerstmarkt. Het Sint-Pietersplein brengt winterdromen in vervulling met een winterfoor (markt) vol attracties en een thematisch winterdorp gastronomie, reizen en nog veel meer aan bod komt. Er is zelfs een wintertheatertent. Schaatsliefhebbers kunnen zich in de schaduw van het Belfor uitleven op de overdekte ijspiste met een transparant dak van wel 900 vierkante meter. Maar er is meer in Gent: op 12 en 19 december vind je het ideale cadeau op de Geschenkenmarkt. En wat dacht je van een rondvaart door Gent met een lekker glaasje Glühwein of op de champagneboot?

Openingstijden:
Kerstmarkt op het Sint-Baafsplein: van 10 tot en met 30 december 2010.
Maandag t/m vrijdag van 13:00 uur tot 21:00 uur. Zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 21:00 uur
Winterdroom op Sint-Pietersplein: van 3 december 2011 tot en met 16 januari 2011
Geschenkenmarkt op Vrijdagmarkt: op 12 en 19 december
Rondvaarten: www.gent-watertoerist.be

BRUSSEL

De kerstmarkt in Brussel werd verkozen tot origineelste door Engelse reisorganisaties. De Britse krant The Times zette de Brusselse kerstmarkt zelfs in haar lijst van de twintig beste kerstmarkten van Europa. Een echte aanrader dus! Op de Grote Markt kun je genieten van een klank- en lichtspel tijdens de Electrabelnachten. Tijdens de Nachten baadt de Grote Markt in een feeëriek licht van reusachtige wandelstokken, lichtbollen en de kerstboom. Dit jaar strijken er niet minder dan 240 kraampjes uit heel Europa neer op en rond de Beurs, op de Vismarkt en het Sint-Katelijneplein in Brussel. Het 48m hoge reuzenrad, verlicht met 18.000 lampjes, geeft je een schitterend uitzicht over het kerstparcours en de stad. Wie liever de schaatsen onderbindt, kan dit doen in de oude haven op de openlucht ijspiste nabij het Sint-Katelijneplein. Daar vindt ook een schaatsshow plaats. Ervaar ook het verlichte reuzenrad en de ijsbaan in het centrum. Dankzij de Winterpret Brussels Card kun je nu extra voordelig genieten van de kerstsfeer in Brussel. Meer weten? Bezoek www.winterpret.be.

Openingstijden:
26 november 2010 – 2 januari 2011.
Maandag t/m donderdag van 12:00 uur tot 21:00 uur, vrijdag t/m zondag van 11:00 uur tot 22:00 uur.

ANTWERPEN

Antwerpen is een ontzettend gezellige stad. De Grote Markt en de Groenplaats worden ieder jaar voor de kerst omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. In het kerstdorp op de Groenplaats komt de kerstmarkt helemaal tot zijn recht. De fonkelende kerstverlichting en sfeervolle muziek zorgen voor een plezierige sfeer in dit middeleeuwse stadsgedeelte. Dat levert mooie plaatjes op!

Openingstijden:
11 december 2010 – 2 januari 2011
Zondag t/m donderdag van 12:00 uur tot 20:00 uur, Vrijdag en zaterdag van 12:00 uur tot 22:00 uur

——

Lees ook deze artikelen over kerstmarkten:

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo