Mariah’s All I Want for Christmas nogsteeds meest gedraaid

1

All I Want For Christmas is nog steeds de meest gedraaide plaat in de aanloop naar kerst volgens de Britse krant The Independent, op basis van gegevens van twee royalty-bedrijven. Dat is dus elk jaar weer flink cashen voor Mariah Carey, want elke keer dat het liedje bijvoorbeeld op de BBC wordt gedraaid, kan de diva 44 euro op haar bankrekening bijschrijven. Dat schiet op!

Mariah Carey zong in 1994 haar kersthit voor het eerst en sindsdien is het niet meer weg te denken uit de donkere dagen voor kerst. Op nummer twee staat uiteraard Wham met Last Christmas. Opvallend aan de gehele top 10 is, dat voornamelijk de oude kersthits het goed doen. Die van Mariah is zelfs nog de jongste te noemen ook.

De hele top 10:

1 All I Want For Christmas Is You (1994) Mariah Carey
2 Last Christmas (1984) Wham!
3 Fairytale of New York (1987) The Pogues
4 Merry Xmas Everybody (1973) Slade
5 I Wish It Could Be Christmas Every Day (1973) Wizzard

6 Do They Know It’s Christmas? (1984) Band Aid
7 Driving Home For Christmas (1988) Chris Rea
8 Stop The Cavalry (1980) Jona Lewie
9 White Christmas (1942) Bing Crosby
10 Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! (1966) Dean Martin

Wat is jouw favoriete kersthit?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

1 reactie