Grote kans op witte Kerst dit jaar!

0

Sinds 1981 is er, officieel gezien, geen witte Kerst meer geweest. Volgens Reinier van de Berg van Meteo Consult gaat dat nu veranderen. Tijdens de Kerstdagen kunnen we in de grootste delen van Nederland gaan genieten van een wit uitzicht. “De sneeuw die er nu ligt, blijft liggen dankzij de lage temperaturen. Zondag en dinsdag valt er waarschijnlijk weer vijf centimeter sneeuw bovenop. Het is voor 80 procent zeker”, zegt Van de Berg.

Een officiële witte Kerst is het pas als er op beide feestdagen in De Bilt een sneeuwlaag ligt van tenminste één centimeter. “Dat kan betekenen dat er in Den Haag helemaal niets ligt, maar het toch een officiële witte Kerst is. In Groningen, Friesland en Drenthe is het vrijwel zeker besneeuwd met Kerst. Maar aan de kustgebieden kan het moeilijker worden, omdat daar de temperaturen hoger liggen”, zegt Van de Berg.

Schaatsen
Volgens Van de Berg kun je in Oost-Overijssel en Oost-Brabant nog prima schaatsen de komende dagen. Daar valt de minste sneeuw, en sneeuw is niet goed voor ijs. In het westen van Nederland en in Friesland is schaatsen waarschijnlijk niet mogelijk dankzij de sneeuwval.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo