Als je dit jaar even geen zin in Kerst hebt…

1

Komt het eeuwig terukerende 10-gangendiner je keel uit, kijk je nu al op tegen een hele dag gezellig doen met je schoonmonster of heb je geen zin om dit jaar weer met zijn allen op de bank ‘A Christmas Carol’  te kijken? Ga dan gewoon wat anders doen! Een paar ideetjes om kerst dit jaar helemaal anders te vieren:

  • Ga op vakantie. Liefst naar een zonnig land. Simpel. Ben je van al het gezeur af.
  • Stel voor om met zijn allen het Sinterklaasspel te doen. Doop het om tot Santa Clausspel et voila, prima suitable en beter dan de zoveelste kerstfilm.
  • Trek de Oud-Hollandsche spellen weer eens uit de kast. Ezeltje-prik (Rendier-prik), sjoelen, koekhappen (kerstkranshappen mag ook), spijkerpoepen. Hilarisch in gala!
  • Ga naar de bioscoop. En dan vooral niet naar een Kerstfilm, uiteraard. Of ‘t moet een goeie zijn.
  • Ga op Tweede Kerstdag ‘s avonds stap. De meeste discotheken en kroegen zijn geopend. Super gezellig!
  • Hussel de tradities. Als het droog is; ga kerstkransjes zoeken in de tuin.
  • Doe een quiz. Een algemene kennisquiz, muziekquiz, sportquiz, wat jij wil. Deel je gezinsleden op in teams en spelen maar!
  • Heb je een overdekt terras? Huur terraswarmers, zet een vuurkorf neer en ga winterbarbequen.
  • Ga naar een kerstconcert. Diverse orkesten, koren en artiesten geven speciaal voor de kerst een concert. Ben er wel vroeg bij, want kaartjes zijn schaars.

Heb jij nog originele ideeen om Kerst net wat anders te vieren of heb je bijzondere tradities die jullie thuis elk jaar herhalen?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

1 reactie

  1. Het is off-topic, maar ik ga het toch proberen.In de wikudnse, kennen we het idee van een rechte lijn (zoals een diameter) en een kromme lijn (zoals de omtrek van een cirkel). Beide ideeebn zijn wiskundig aan elkaar gekoppeld, door het getal pi, dat wij erkennen als getal, maar waarvan we ook weten, dat we het nooit helemaal accuraat kunnen opschrijven. Op een soortgelijke manier, is er voor mij een wetenschappelijke waarheid, en een religieuze waarheid. Beide waarheden hebben voor mij hun oorsprong in God, waarbij ik weet dat ik hem nooit volledig zal kunnen omschrijven.