Vrouwen vinden zichzelf mooier tijdens Kerst

0

Nederlandse vrouwen voelen zich mooier tijdens de kerstdagen dan op een normale dag in het jaar. Vrouwen beginnen al ruim van tevoren met de voorbereidingen en staan met zelfs langer voor de spiegel dan gewoonlijk.

Vrouwen geven hun uiterlijk tijdens kerst een 8,1 en op een normale dag een 6,8. Al ver voor de kerstdagen zijn vrouwen al met hun uiterlijk bezig.
Een kwart van de vrouwen probeert een tot vier weken voor de feestdagen haar nieuwe make-up al uit en een op de vijf vrouwen begint twee tot zeven dagen van tevoren met de voorbereidingen. Dit blijkt uit het onderzoek in opdracht van drogisterijketen Etos onder 500 vrouwen.

Smokey eye
Voor driekwart van de vrouwen zit glamour in ‘lekker ruiken’ en ‘het haar op en top in model hebben zitten’.
Vrouwen gebruiken tijdens de kerst juist de make-up die op normale dagen net te opvallend is. Zo wil 28 procent van de vrouwen tijdens de feestdagen een smokey eye proberen. Met de kerst staan vrouwen bijna 25 minuten voor de spiegel, op normale dagen ongeveer 14 minuten.

Pukkel
Vrouwen dragen tijdens de feestdagen extra gewicht aan beautyproducten mee in hun handtas. Zo neemt 30 procent een extra lipgloss of lippenstift mee en een kwart heeft een parfum in haar tas. De grootste beautynachtmerrie is een pukkel in het gezicht, gevolgd door witte deodorantvlekken op het feestjurkje en een verkeerd uitgepakte haarkleur.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo