1 op 3 volwassenen opent stiekem kerstkado’s

0

Een op de drie volwassenen weet al wat voor cadeaus er onder de boom liggen met Kerst. Niet omdat het al verraden is, maar omdat zij zelf een kijkje nemen op zolder voor de cadeaus zijn ingepakt of de verpakking zo los maken dat ze kunnen zien wat erin zit…

Het onderzoek onder duizend mensen werd uitgevoerd door een Britse verzekeringsmaatschappij en toont aan dat 37 procent toegeeft op zoek te zijn geweest naar de cadeaus. Acht op de tien was daarbij succesvol. We zijn dus met z’n allen behoorlijk ongeduldig. Paul Maddicott, directeur van de verzekeringsmaatschappij vertelt aan Reuters: “Het blijkt dat ook volwassenen erg nieuwsgierig zijn naar wat de Kerstman voor hen heeft gekocht. Voor ieder huishouden is het een uitdaging om alle cadeaus geheim te houden.”

Zoektocht
Een op de vijf ondervraagden heeft het papier van de verpakking zo ver losgemaakt om te zien wat erin zit en 5 procent geeft toe het cadeau al helemaal uitgepakt te hebben. De zoektocht naar de cadeaus duurt gemiddeld anderhalf uur, waarbij de bovenkant van de kast en onder het bed de meest voorkomende schuilplaatsen zijn.

Toch krijg meer dan de helft, 56 procent, spijt van de ontdekking en zou willen niet gekeken te hebben. Vier op de tien vindt zelfs dat de Kerst hiermee verpest is. Vrouwen zijn nieuwsgieriger dan mannen, 40 procent van de vrouwen zorgt dat zij voor Kerst weet wat zij krijgt, tegenover 33 procent van de mannen. Een op de twintig vrouwen vertelt tegen haar vriend of man dat zij stiekem al een blik op de cadeaus heeft geworpen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo