A very Starbucks Christmas

2

Starbucks is nu natuurlijk ook in Nederland aanwezig. Maar hier in de VS, waar het allemaal begon, is Starbucks zo verweven met de cultuur dat ze die cultuur ook beïnvloeden. En als het ‘The Holiday Season’ is, zie je dat als eerst bij Starbucks. Het is twee dagen na Halloween, dus de kerstbekers zijn er.

Als Starbucks overstapt op ‘Pumpkin spice lattes’ weet je dat het herfst is. En als de rode kerstbekers arriveren, is het menens: de winter komt er aan. Er is weinig leukers dan in de winter bij de Starbucks een koffie halen. De bekers zijn feestelijk rood, ze hebben nieuwe kerstsmaken (met stukjes candy cane, en zo), en iedere Starbucks verandert in een winkel vol leuke cadeaus. Het is dat ik niet van mintsmaak in de koffie houdt, maar anders zou ik me er aan te buiten gaan. En ook al drink ik het niet, ik vind het zo feestelijk, al die seasonal drinks. Ze houden ze nog even geheim, zo te zien, maar reken maar dat ze er aan zitten te komen. Want als de rode kerstbekers er zijn, is the Holiday season van start gegaan!

Bovendien, Starbucks heeft niet alleen mijn standaardbestelling (een grande non-fat latte en een double tall non-fat cappucino), maar ook een heleboel leuke hebbedingetjes. Zo koop ik ieder jaar een porseleinen mini-starbucksbekertje voor in de kerstboom, want die kun je gewoon niet laten liggen….

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Elja Daae woonde voorheen in de VS. Nu woont ze in Istanbul. Ze moet nog ontdekken waar daar echte kerstbomen te krijgen zijn, maar aan kerstversiering en nepbomen geen gebrek!

Reageer!

2 reacties

  1. Oooh, ik wil ook zo’n mini-starbucksbekertje in de kerstboom. En ik wil ze kado doen aan vrienden :-). Denk je dat ze ze hier ook in Nederland gaan verkopen?

  2. Weet iemand of Starbucks in Nederland ook al in de kerstsfeer is? Zou er graag eens een kopje koffie, eerder kop koffie, willen drinken wanneer dit het geval is.