Single vrouw op kerstbomenjacht

12

Aangezien ik jarig ben in de zomer, verheug ik me altijd direct na mijn verjaardag weer op de kerstdagen. Ik verheug me er zelfs niet alleen op, ik ben er dol op! Het liefst word ik het hele jaar vergezeld door een kerstboom in mijn woonkamer.

Hoe gek ik ook ben op kerst, het is wel een echt ‘wij’ feest. Daar zit een klein kinkje in de kabel; er is geen ‘wij’, er is ‘ik’. Natuurlijk vier ik de feestdagen wel met een groot deel van de familie, maar tot dat het echt kerst is ben ik op mij, mijzelf en ik aangewezen.

Als echte ge-emancipeerde vrouw laat ik mijn kerstgevoelens niet tegenhouden door het feit dat ik alleen ben. Zo is de zoektocht naar een perfecte ‘nep’ kerstboom al begonnen. Dit jaar wil ik er een met de lampjes er al in. LED lampjes dan wel natuurlijk, want we moeten ook letten op de energierekening, aangezien de boom 24/7 gedurende 2 maanden aan zal staan.

De perfecte boom

Waar ga je nu opzoek naar een boom? Het eerste wat in mij op kwam was een tuincentrum. De winkel speelde al goed in op de vroege donkere avonden en er stonden rijen vol mooie sfeervolle kerstbomen. Nu is een keuze voor een goede kerstboom niet makkelijk. Hij moet de juiste kleur groen zijn, er echt uitzien en het juiste formaat zijn. De eerste twee criteria zijn nog te doen, maar dan kom je bij het formaat. Als echte vrouw heb ik natuurlijk niet vooronderzoek gedaan naar de hoogte van het plafond in de woonkamer. Laat staan dat ik al bedacht heb waar ik die boom ga zetten. Ik wilde gewoon een boom, nu!

Bezorgd door een leuke kerst-man?

Voor het formaat te bepalen ging ik naast de boom staan en schatte dan in wat de hoogte van de boom moest zijn. Na langs verschillende bomen te zijn gaan staan, kwam ik tot de conclusie dat ik nooit hakken aan heb in huis. Dus schoenen uit en nog een rondje bomen meten. Uiteindelijk had ik dan ‘de’ boom gevonden. Hij zag er levens echt uit, schitterde met 800 LED lampjes op zijn takken en kwam zo’n 30 cm boven mij uit. Op zoek dus naar de juiste doos, waar de boom in delen in zou zitten. Zodra ik de doos gevonden had wilde ik deze uit het rek pakken. Wilde, want hoezeer ik ook mijn best deed, de doos verschoof maar een klein stukje. Na een hoop gemopper en getrek, besloot ik het maar op te geven. Dit gaat mij in mijn eentje niet lukken. Lichtelijk teleurgesteld dat ik de boom niet kon meenemen, besloot ik het typenummer te noteren. Vanavond meteen maar even op internet kijken of er ook een webshop met deze boom bestaat die hem tot in de woonkamer kan afleveren. Misschien wel met een leuke kerst-man erbij?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Desiree is een echte kerstgek, die midden in de zomer al kerstplaten draait. Met haar eigen bedrijf Deecommerce, zorgt zij in het dagelijkse leven voor succes met social media. Lees meer over Desiree op haar website of volg haar op Twitter.

Reageer!

12 reacties

 1. Wat leuk & gezellig & mooi geschreven! Ik heb nog nooit een kerstboom gezet (want ik ben een opstandige vrouw) maar zoals jij het beschrijft, zou ik haast zwichten. Stuur je die kerstman ook even bij mij langs? 😉

 2. Nou, als ie met leuke kerst-man komt…wordt kerst toch ietsje interessanter hahahhaa Geweldig!!!! Kan niet wachten tot de volgende…..

  • mijn kerstman….. heb ik al 40jr. de naalden vallen uit , waardoor al kale plekken ontstaan , de takken worden wat onbuigzamer , ik ken ondertussen ieder takje van alle kanten , maar ook al ziet hij er niet meer blits uit , en is de garantie al lang verlopen , zijn lampjes gaan nog steeds branden als hij mij ziet ..
   we hebben samen al allerhande bomen opgetuigd op allerhande verschillende adressen in verschillende woonplaatsen .
   maar we genieten ieder jaar weer zeker 4 weken van onze kerstboom , met lieve kids , familie en vrienden en vaak ook een paar onbekenden voor ons , maar belangrijk voor een familielid ,die anders de kerst alleen zouden doorbrengen …want ook die spirite hoort bij kerst, vinden wij.!

   iedereen heerlijke weken gewenst .
   tot nu toe vind ik roermond de mooist verlichte stad van nederland van november tot half januari.!

 3. eerst mijn verjaardag, dan de staf en schimmel van Sinterklaas, dan pas de kerstboom!!!
  maar wel goed dat het er 1tje gaat worden met led verlichting!!!

  enne… het moet wel een grote worden, want dan zal de bezorgende kerstman ook indrukwekkend moeten zijn…

  have fun!

 4. Hey Desiree,

  weet niet of je hem al hebt, maar anders wil ik hem wel komen bezorgen (-;

  Lampjes mag je zelf doen (je was toch geemancipeerd, dus moet geen probleem zijn.

  grtzz