Kerstliefde: 10 reasons to love christmas

1

De kerstperiode kan me niet vroeg genoeg beginnen. Hoewel ik het belachelijk vind dat de pepernoten al in augustus in de schappen verschijnen, kan ik smachtend uitzien naar al die lekkere kerstchocolaatjes (voor mijn gevoel smaken die echt anders dan bijvoorbeeld paaschocolade!).

De datum waarop dé boom wordt opgezet, staat enkele maanden van tevoren al in mijn agenda. Hoe langer ik kan genieten van de boom met gekleurde ballen en twinkellichtjes, hoe beter! Moeite om in de kerststemming te komen? Lees dan verder: tien redenen waarom ik van kerst houd.

1. Sfeer

Er kan niets op tegen de sfeer van kerst. Al die vrolijke lichtjes, mooie etalages, heerlijke recepten die overal voorbij komen, mensen met volle tassen in dikke jassen (als het weer tenminste winters is) en zo kan ik wel even doorgaan. Kneuterigheid ten top. I love it!

2. Bankhangen was nog nooit zo fijn

Kerst betekent voor mij echt niet optutten tot je een ons weegt (al is dat met al die lekkernijen best een goed idee). Juist met de kerstdagen is het heerlijk om op de bank te kruipen met een goede zwijmelfilm. Kaarsjes aan, lekkere hapjes erbij, warme chocomel (met slagroom uiteraard) en even geen verplichtingen.

3. Play that funky music

Zelf ben in een extra blije mood rond de kerstdagen, en dat werkt dan weer aanstekelijk. De kerstnummers vliegen uit de radio, en die deuntjes blijven vaak hangen. Al zijn collega’s misschien niet blij met het geneurie van mij, het brengt wel vrolijkheid met zich mee (en zo weet men meteen waarom ik niet meedoe aan een of andere talentenjacht). Zelfs poetsen wordt extra gezellig. Maak er gebruik van…

4. Ongegeneerd snoepen

Jaaa, we mogen weer. Chocolade, kransjes, kerstgebak… Zonde toch om dat voorbij te laten gaan? Als er één tijd is in het jaar om ongegeneerd te mogen snoepen, dan is het wel met kerst. Die pepernoten komen inmiddels wel je neus uit en in het nieuwe jaar moeten we van onszelf weer driftig op dieet. Lekker genieten dus!

5. Lekkere recepten proberen

Het hele jaar door verzamel ik recepten, maar de tijd om daar echt mee aan de slag te gaan ontbreekt vaak. En doordeweeks een lekker lamsboutje met kruidenkorst op tafel toveren, als ik net een lange werkdag achter de rug heb, komt er niet van. (Bij jou wel? Laat me dan even weten hoe je dat doet!) Rond de kerst liggen de supermarkten vol met bijzondere producten en heb ik vaak wat meer tijd om de keuken onveilig te maken. Voel je je meteen weer eens een keukenprinses!

6. Even geen nieuws of werk

De kranten staan vooral vol met deprimerende berichten. Door social media worden we overladen met heel veel nieuws, de overload aan informatie is enorm. En al sla je geen krant open of laat je je tweets links liggen, dan nog wordt je hoofd vol gepompt met things-to-do of deadlines van je werk. Niemand zal je er echter op aanspreken als jij op de kerstdagen geen bericht het wereld wijde web op stuurt. Lekker van profiteren.

7. Shoppen

Leuke feestjurkjes, glittertops, té mooie schoenen… De etalages doen je watertanden. Ook al heb je geen zin om te shoppen, dan is kijken alleen al een feest. Persoonlijk vind ik het rond de kerst leuker om de stad in te gaan, dan online cadeaus in te slaan. Vanwege die sfeer weer. En vanwege al die mooie tassen en mooie papiertjes die een lust zijn voor het oog. Goed nieuws als je een hekel hebt aan al die rijen bij de kassa: tussen kerst en oud & nieuw, of begin januari, is het een stuk rustiger en goedkoper! Jezelf verwennen mag altijd…

8. Jeugdsentiment

Vroeger gingen we ’s avonds naar de kindermis. Daarna hadden we lekkere broodjes, keken we naar de ‘All you need is love’ kerstuitzending en was het tijd voor cadeautjes. Ons ritueel. Al ziet mijn kerstavond er momenteel anders uit, toch komen die herinneringen altijd weer boven en denk ik er glimlachend aan terug. Eén ding heb ik eraan over gehouden: op kerstavond moet ik in een fris opgemaakt bed stappen. Gaan dromen over een witte kerstdag.

9. Iets doen voor een ander

Iemand blij maken kan op vele manieren. Dure cadeaus zijn helemaal niet nodig! Een lief kaartje en zelf geknutseld cadeau is misschien wel leuker. Vertel die lieve vriendin eens waarom je haar zo waardeert. Bak een lekkere taart voor je lieve zus of ouders. Of fröbel zelf een kerststukje in elkaar. Het internet barst van de ideeën. En het geeft je zelf meteen een fijn gevoel!

10. En de laatste…

Nog niet overtuigd? Ik kan het me haast niet voorstellen. Maar goed, misschien heb je wel verplichtingen waar je geen zin in hebt, geen geld om iets leuks te kopen, en doen die kerstlampjes jou niets. Sta dan – juist in deze tijd van het jaar – even stil bij hoe goed je het hebt. Geluk zit immers in kleine dingen!

Waarom hou jij van Kerstmis?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Andrea is dol is op Friends, Food and Fun! Sinds ze een peuter is, is ze al verslingerd aan kerstlichtjes, kerststrikjes en kerstchocolaatjes. Ze schrijft graag, dus Christmaholic biedt het beste van twee werelden! Andrea is communicatieadviseur en eigenaresse van Zuiver C.

Reageer!

1 reactie