‘Tis the season…van kalkoenen

0

‘Tis the season*, hier in de VS! ‘The Holidays’, ook wel genoemd… De catalogi vol leuke kerstspulletjes vallen al op de mat. Iedere dag minimaal 1. En ja, ik moest dus wel even naar www.potterybarnkids.com om te kijken naar zo’n leuke vilten adventkalender. En nog een mooie gequilte kerstsok voor ons jongste gezinslid.

De winkels waren de zondag voor Halloween al voorzichtig bezig met kerst. En ik kon niet anders dan vaststellen dat Target (een soort Hema) al hele, hele, HELE leuke kerstspulletjes had liggen (nog voor Halloween!!). Dus heb ik mijn kans gegrepen om alvast twee sokhangers te kopen. Sokhangers, vraagt u? Ja, sokhangers. Ook wel stocking hooks genoemd. De foto volgt half december :-).

Het probleem met kerstspulletjes is dat Thanksgiving nog moet komen. En net als we in Nederland vinden dat je tot na Sinterklaas moet wachten met kerstspullen (of niet natuurlijk als je Christmaholic bent!) is het debat hier in volle gang: mag je al voor Thanksgiving kerstdecoraties ophangen en verkopen? Ik vind van wel, maar ja, de consensus in mijn buurt is van niet. Dus de kerstlichtjes voor buiten en de gigantische opblaassneeuwman met lichtjes (geen grap) bewaren we nog even.

Niet getreurd: donderdag is het Thanksgiving. In de VS een belangrijker feest dan kerstmis, want voor iedereen, religie-onafhankelijk, en natuurlijk omdat het ook een beetje het Amerikaanse Droom-aspect heeft.

We krijgen Amerikaanse vrienden op bezoek, dus het is heel serieus allemaal. En dit keer gaan wij dan zelf een kalkoen braden. Een echte. Ik heb de braadslee al gekocht. En een pecan pie maken, natuurlijk. En ‘kerstfilms’ kijken (veel van de Amerikaanse films die we in Nederland met kerst kijken, gaan eigenlijk over Thanksgiving!).

*’Tis the season is zo’n stemmige zin die hier gebruikt wordt om de sfeer van witte kerst, Thanksgiving, gezelligheid, lichtjes, rood/groen/wit aan te geven. En van peppermint, candy canes, pumpkin pie en gingerbread. De zin komt uit een van de bekendste Engelstalige kerstliederen, ‘Deck the halls‘. ‘Tis the season to be jolly, lalalalalala’. Het liedje dat je in iedere kerstfilm mensen in koor ziet/hoort zingen: dat liedje.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Elja Daae woonde voorheen in de VS. Nu woont ze in Istanbul. Ze moet nog ontdekken waar daar echte kerstbomen te krijgen zijn, maar aan kerstversiering en nepbomen geen gebrek!

Reageer!