Kerst maakt ons het allergelukkigst!

0

Mensen zijn het allergelukkigst net na een vrijpartij. En als we een dag in het jaar moeten aanwijzen waarop we ons het meest happy voelen, dan is dat, niet verrassend, op eerste kerstdag! Een grootschalig onderzoek naar de geluksbeleving van mensen heeft dat aangetoond.

Het ‘Mappiness’ project werd geleid door onderzoeker George MacKerron in samenwerking met de London School of Economics. Voor het onderzoek is bij maar liefst 45.000 smartphonebezitters een app geinstalleerd. Deze vroeg de gebruiker vijf keer per dag naar de gemoedstoestand. Ook moesten de deelnemers hun activiteit en locatie invullen. Daarnaast werd continu hun geluksstemming gemeten, door een zogenaamde hedonimeter.

Na de analyse van ruim drie miljoen updates kunnen de onderzoekers een heldere conclusie trekken. We zijn namelijk het gelukkigst na een lekker portie seks. De dag waarop het geluksniveau het hoogst is, is op eerste kerstdag. Het slechtst voelen we ons om 8 uur ‘s avonds op 31 januari. En, ook niet echt verrassend, op werkdagen is de stemming een stuk slechter dan in het weekend.

Met andere woorden, voor een ultiem geluksmoment kunnen we je van harte aanraden om je sexy rode lingerie of kittige kerstvrouwpakje (en voor de heren: die mooie (kerst)boxershorts) uit de kast te trekken voor een stomende vrijpartij met je lover op eerste (of vooruit, tweede) kerstdag!

Maakt Kerst jou ook gelukkig?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo