Het perfecte zwarte jurkje voor de feestmaand!

5

December staat voor de deur, en dat betekent voor de meesten van ons: feestjes, gala’s, stapavonden, diners en tientallen borrels. De enige maand in het jaar dat wij nuchtere Nederlanders ons heerlijk glamourous kleden. Glitter, parels, jurkjes, panty’s, hoge hakken, opgestoken haren, veren, boa’s: we pakken helemaal uit! In dit artikel een ode aan de all time favourite: het zwarte jurkje. Inclusief een paar mooie (en betaalbare!) exemplaren die dit najaar in de winkels liggen. 

Het zwarte jurkje

De little black dress is een (vaak kort) zwart jurkje, dat volgens modehistorici afstamt van Coco Chanel’s ontwerpen uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Voor 1920 droegen vrouwen alleen zwart als ze in rouw waren. Dankzij miss Chanel mogen we tegenwoordig altijd dat heerlijke, comfortabele, afslankende en ontzettend feestelijke zwart dragen! Thank you Coco! Zwarte jurkjes zijn dit seizoen weer in allerlei soorten en maten. Hieronder een paar mooie voorbeelden van o.a. Vero Moda, Esprit en Jane Norman.

Het perfecte zwarte jurkje

‘De Oxford Dictionary of English’ heeft het woord ‘little black dress’ opgenomen in het woordenboek. En dat is niet zo gek. Het wordt gezien als een onmisbaar kledingstuk, wat bij alle gelegenheden kan en oneindig gecombineerd kan worden. Als je je feestjurkje dus een beetje slim kiest, dan kun je hem het nieuwe jaar gewoon blijven dragen! Hieronder een aantal prachtige exemplaren van achtereenvolgens H&M, mijn favoriete winkel, de Steps en de Shoeby, een winkel waar je verschillende verrassend genoeg mooie en zeer goed betaalbare zwarte jurkjes vindt! Succes met de zoektocht naar jouw perfecte zwarte jurkje!

Draag jij dit jaar een zwart jurkje tijdens de feestdagen? Zoja; wat voor jurkje en waar heb je hem gekocht?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

5 reacties

  1. ik heb zelf een mooie LBD van Fornarina, ooit gekocht bij de Bijenkorf. Het probleem met kerst… als we bij mijn ouders zijn, die tegenover een bos wonen, gaan we altijd wel even wandelen. Bovendien is het koud.. Ik vind het meer iets voor een oud&nieuwfeest om mezelf totaal up te glammen. Bij kerst ga ik casual-chic, met extra (wandel)schoenen bij me, want met pumps kan ik natuurlijk niet door het bos banjeren….