Inpakken! De mooiste kerstcadeautjes onder de kerstboom

4

Niet alleen de zoektocht naar een geschikt cadeautje voor je vriend, moeder, broer of zus is een onderdeel van de gezellige kerstsfeer. Het inpakken en het bewonderen van de talrijke verpakkingen onder de kerstboom, is minstens even leuk!

Daarom geef ik jullie met plezier enkele tips voor een originele kerstverpakking.

  • Ik heb alvast mini kerstballetjes gekocht om aan mijn pakjes vast te hangen. Deze bestaan in alle kleuren en fleuren jouw pakje onmiddellijk op. Hang ze vast met een kanten lintje voor een romantisch effect, of met een stukje ruw koord voor een meer natuurlijke look: twee trends die niet weg te slaan zijn dit kerstjaar.
  • Geef jouw verpakking een extra touch door er een leuk kerstlabeltje aan vast te hangen, al dan niet met de naam van de ontvanger op. Je kunt er zelf een maken met een kerststempel op een mooi kaartje of op de computer. Zoek een leuke kerstafbeelding of tekst op het internet, verwerk deze in een leuke vorm en druk af op dik papier of karton: klaar is kees! Ben je helemaal niet zo creatief? Dan tik je in de zoekmachine op het internet gewoon: ‘printables christmas’. Wedden dat je een paar uurtjes zoet bent?
  • We hebben de gewoonte om alles in papier in te pakken. Echter kun je origineel uit de hoek komen door jouw geschenkje in te pakken in een mooi stuk kerststof. Ga eens langs een stoffenwinkel of plan een uitstapje naar een stoffenmarkt: je zult verwonderd staan van de talrijke kerstprints! En op zich zijn alle rode, groene, zilveren en gouden motiefjes gepast met kerst. Werk af met een groot gekleurd lint en jouw pakje zal schitteren onder de kerstboom.
  • Voor de koks onder ons: maak lekkere zandkoekjes in de vorm van een Kerstman, rendier, kerstbal… Geef deze wat kleur met gekleurde suikerpasta en voorzie ze van een gaatje. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zullen hier dol op zijn. Of maak er meerdere, steek ze in een mooi zakje en hang ze aan jouw cadeau: een pakje aan een pakje!

Veel plezier met het inpakken én uitpakken!

De foto’s komen onder meer van Glourioustreats, de stoffenkraam.nl en Beautyspot.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Donkere winteravonden worden feestelijk opgelicht door de kerstsfeer. Het is ook daarom dat Isabelle maar niet genoeg kan krijgen van kerstversiering, de zoektocht naar cadeautjes, het kuieren op de kerstmarkten. Als Belgische kerstfan laat ze je meegenieten van de Belgische kerstsfeer!

Reageer!