Landelijk & romantisch: prachtige stijl kerstversiering

0

Een trend die de laatste jaren steeds terug komt en ook dit jaar nogsteeds helemaal in is, is de romantische, landelijke stijl. Het landelijke effect bereik je door te werken met houttinten en te kiezen voor de basiskleuren (gebroken) wit en grijs. Voor een beetje kleur, kun je kiezen voor lichtbruin (beige of warmgoud) of blauw.

De lichte kleuren wit & grijs gecombineerd met houttinten en -soorten, denk aan lantaarns, zinken emmertjes of blikken, gevlochten mandjes, hartjes, verschillende vormpjes van takken of hout, zorgen voor een prachtig romantische effect. Wil je landelijk, maar iets stoerder, dan kun je ook kiezen voor houttinten, gecombineerd met verschillende tinten bruin en eventueel een beetje gebroken wit.

Als je van deze stijl houdt, dan vind je de veel verkochte lantaarns, waar je kaarsen in kunt zetten, vast ook heel mooi. Als je de kaarsen eruit haalt en de lantaarn vult met (een vaasje met) kerstballetjes, vogeltjes, kerstfiguurtjes (in de kleuren die je kiest) plus een mooie slinger met lichtjes, krijg je heen heel kerstachtig, romantisch en landelijk effect.

Als je je huis al in een landelijke stijl hebt ingericht, dan is deze stijl overigens heel makkelijk te bereiken. De kern is: houd het simpel en licht. Witte meubels (met eventueel grijs of beige) in combinatie sloophout doet het altijd goed. Loop voor inspiratie op het gebied van meubels, maar ook kerstversiering in landelijke stijl, eens een Riviera Maisonwinkel (zie de meubeltjes hierboven) binnen. Succes!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo