Kerstcadeau inspiratie: 7 originele en betaalbare kerstcadeau’s

3

Met de kerstdagen op bezoek bij (schoon)ouders of vrienden? Je wilt vast niet met lege handen aankomen. Maar die fles wijn of doos chocolade is inmiddels wel passé. Toch kun je, zelfs als je budget minimaal is, iets leuks meenemen! Met een beetje tijd en soms wat creativiteit, kom je een heel eind.

Er zijn voldoende winkels waar je low-budget de meest geweldige spulletjes kunt vinden. Xenos is mijn grote favoriet, gevolgd door Action en Big Bazar. Combineer je aankopen met een klein, lief kaartje met een mooie spreuk erop, en je hebt een heel persoonlijk cadeau! Kom je er niet echt uit, dan volgen hier nog enkele ideeën…

1. Mijn persoonlijke low-budget favoriet: pot vol brownies
Deze kwam ik onlangs tegen en ga ik dit jaar in ieder geval maken: een pot vol brownies! Ziet er hartstikke leuk uit en is niet duur. Voor de beschrijving en foto’s, kijk hier!

2. Fotocadeau
Tegenwoordig schieten we in het wilde weg foto’s, maar vervolgens belanden ze op je pc en that’s it. Jammer! Doe eens iets leuks ermee: doe de mooiste foto in een mooie lijst, laat hem afdrukken op een tegeltje of mok, maak een leuke kalender voor je ouders of… bestel je eigen foto-kerstbal!

3. Kunstig
Als je een beetje creatief bent, leef je dan lekker uit. Die kant-en-klare mokken met “Voor de liefste mama” kennen we nu wel. Bij de Xenos kun je porseleinverf krijgen. Koop er een mooi groot bord of schaaltje bij en beschilder het servies naar wens. (Heb je kids, dan kun je die lekker aan het werk zetten!) Als je dan toch bij Xenos bent, koop er wat luxe verpakte chocolaatjes bij om je creatie te vullen.

4. Theedoos plus
Koop een mooie theedoos en vul deze met luxe theesoorten. Of stop in elk vakje een klein cadeautje.

5. Cadeaubon
Een cadeaubon kan ook origineel zijn en hoeft niets te kosten! Maak zelf een cadeaubon voor bijvoorbeeld ‘Een avondje babysitten zodat jullie er lekker uit kunnen’, ‘Dinner @ mi casa’ (uiteraard voor ná de feestdagen), ‘Klusser/tuinman voor een dag’. Heb je iets meer te besteden? Denk dan aan een cadeaubon voor een high-tea, tijdschriftenabonnement of belevenis.

6. Persoonlijk boompje
Koop een leuk (binnen)boompje bij een tuincentrum. Hang er lieve kaartjes in of mini kerstballetjes.

7. Memories
Iedereen heeft wel herinneringen aan een bepaald boek of muziek van vroeger. Probeer de originele versie op te duiken. Zo heb ik voor mijn lief een keer een originele, oude LP van Pink Floyd via Marktplaats gevonden. Hij doet er niks mee, maar toch is het een bijzonder cadeau!

Nog meer ideeën nodig, en iets meer budget? Kijk dan eens op de volgende sites:

Welke cadeaus koop jij voor kerst?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Andrea is dol is op Friends, Food and Fun! Sinds ze een peuter is, is ze al verslingerd aan kerstlichtjes, kerststrikjes en kerstchocolaatjes. Ze schrijft graag, dus Christmaholic biedt het beste van twee werelden! Andrea is communicatieadviseur en eigenaresse van Zuiver C.

Reageer!

3 reacties

  1. Andrea van Geenen op

    Hi Marieke,

    Jouw pot vol brownies is grandioos! Ik zag hem bij vrienden staan en heb meteen dit geweldige idee opgezocht. Superleuk! Ik ben al druk potten aan het sparen…!

    Groetjes,
    Andrea

  2. Pingback: Christmaholic.nl » Kerst 2012: trends, versiering, tips & inspiratie! » Originele kadotips voor je beste vriendin of zus