Tips voor kerstcadeaus uit Amerika van o.a. Oprah & Martha Stewart

2

Ik weet niet of je ze in Nederland kunt krijgen, maar de echte Christmaholic zou even de Decemberedities van deze twee Amerikaanse tijdschrijften moeten bemachtigen: Martha Stewart Living en Real Simple. En het is ook de maand van Oprah’s Favorite Things issue (weliswaar niet meer via de beroemde kerstshow waarin ze al die favorite things aan het publiek gaf!).

De koningin van de knutselkerst

Martha Stewart is de koningin van de  crafts en de keizerin van New Englad chique (denk Riviera Maison, maar dan The Real Deal). Niet toevallig ligt ook haar ‘Holiday Handbook’ in de winkels, en niet toevallig voelde ik de drang om dat direct aan te schaffen. Want zo leer je hoe je kerstversiering voor de boom maakt en de beste zelfgemaakte cadeautjes. Real Simple is gewoon een prachtig blad dat altijd vol staat met leuke, nuttige en praktische tips en verhalen.

De beste trends in cadeaus uit de VS

De beste en opvallendste tips en trends voor cadeaus uit de Real Simple, Oprah en de Martha Stewart Living, speciaal voor jullie ter inspiratie (maar zonder check of alle genoemde websites ook in Europa bezorgen!):

  • Handgemaakt-door-iemand-anders (‘artisanal’): kunst, dingen waar geen fabriek aan te pas is gekomen, liefst nog met een goed doel er aan gekoppeld. Denk etsy.com voor een mooie unieke iPadhoes of denk handgemaakte houten snijplanken van hout uit Pennsylvania (hier).
  • Handgemaakt-door-jou: vilten slippers, kerstballen, bedrukte theedoeken, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het zelf maken en cadeau doen. Zie hier voor nog veel meer ideeën (voor ieder budget en iedere skill level!)
  • Luxe items: op meerder plekken zie ik ‘Voor Hem’ de wollen stropdas verschijnen! Bijvoorbeeld gemaakt van Alpacawol. Tjsa. Denk niet dat ik mijn Hem zo ver krijg. De meeste dingen op de lijst van spullen die door Oprah persoonlijk worden aanbevolen, vallen ook in deze categorie….zie de lijst.
  • Mooi papier: ook heel populair hier is ‘letterpress’ papier. Dat is van dat dikke, geschepte papier waarop in relief een naam of afbeelding gedrukt staat. Voorgedrukte kaartjes of thank you cards of leuke notitieboekjes met een letterpress kaft. Zie bijvoorbeeld hier voor een winkel.
  • Goede doelen: geven aan goede doelen uit naam van iemand anders… nooit een slecht idee!
  • In het kader van grappig maar een beetje belachelijk: de gebreide muts-met-baard-voor-kinderen (of volwassenen), via Etsy
  • En verder is het toch vooral luxe handgemaakte bonbons, zeep en parfum wat de klok slaat…
PS. Zie  de websites van Real Simple en Martha Stewart voor heel veel kerstig kook- en knutselplezier!
PPS. En last but not least, in deze tijd van economische onzekerheid is Regifting natuurlijk ook een manier om met cadeaus om te gaan! Geen slecht idee, als je het mij vraagt…

 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Elja Daae woonde voorheen in de VS. Nu woont ze in Istanbul. Ze moet nog ontdekken waar daar echte kerstbomen te krijgen zijn, maar aan kerstversiering en nepbomen geen gebrek!

Reageer!

2 reacties