Inspiratie: leuke kerstcadeautjes voor je (schoon)zus

0

De zoektocht naar een origineel kerstcadeau kan leuk zijn, maar kan eveneens voor heel wat stress zorgen! Je kent het maar al te goed: cadeautjes die je liever niet had willen krijgen. Dat wil je jouw zus of schoonzus natuurlijk niet aandoen! Vermijd daarom de clichés zoals boekenbonnen, sokken, zakdoeken of de zoveelste douchegel of bodylotion.

Om deze reden in dit artikel een aantal leuke cadeautips op een rijtje voor jouw zus of schoonzus, gesorteerd op budget. Niets zo leuk als meerdere (goedkopere) cadeautjes te krijgen! Ik heb ook een aantal zelfgemaakte cadeautjes toegevoegd: een persoonlijk cadeau wordt snel een onvergetelijk geschenk!

Kerstinspiratie onder de 5 euro

 • Vereeuwig de leukste momenten met jouw (schoon)zus op polaroid-magneetjes zetten. Voor de tutorial, klik hier.
 • Leuke lavendelzakjes, gemaakt met een oude enveloppe. Leuk als extraatje bij je kerstcadeaus.

Kerstinspiratie tussen 5 en 10 euro

 • Origineel en goed voor het milieu: een kleurrijke lunchbag.
 • Is jouw (schoon)zus fan van cupcakes? Neem een leuk koffertje en vul deze met verschillende vormpjes, suikerpasta,… Je past het aan aan de smaak van je (schoon)zus, veel beter dus dan een kant-en-klaar cadeausetje.
 • Perfect voor de kerstvakantie: een zelfgemaakt matje met verschillende kussens. Ideaal om een leuk boek op te lezen en in de zomer kun je het naar de tuin verhuizen. Koop een stuk of vijf identieke kussen van bv IKEA, naai deze aan elkaar vast en je hebt een superleuk cadeau.

Kerstinspiratie tussen de 10 en 20 euro

 • Houdt je (schoon)zus van reizen? Dan sla je met deze wereldkaart de bal zeker niet mis! Ze kan gezellig alle landen waar ze ooit is geweest krassen, om zo te dromen over nieuwe reisbestemmingen!
 • Voor vrouwen die zot zijn op het afschuimen van webshops: de Flavourites agenda. Flavourites is een Nederlandse website die een overzicht biedt van de allerleukste webshops!
 • Elke vrouw of meisje heeft wel tal van oorbellen. Koop een leuke retrokader, een soort spiegelrand, (eventueel op de rommelmarkt) en tover deze om tot houder voor je oorbellen met kanten stukjes stof. Origineel en zeker niet duur!

Kerstinspiratie boven 20 euro

 • Verlangt jouw (schoon)zus al naar de zon? Geef haar dan deze ligstoel cadeau: compact en in fijne kleurtjes!
 • Bespeelt jouw (schoon)zus een muziekinstrument? Denk er dan eens over na recente partituren (bladmuziek) te kopen. Zo heb je verzamelboeken met de laatste top-20 liedjes en veel meer! Klik hier voor een leuke website.
 • Koop een leuk make-up tasje, of maak het zelf en vul het met feestelijke make-up en de gepaste accessoires: blush, lipgloss, nagellak, bijpassende borsteltjes etc!

Surf ook eens naar tweedehandswebsites zoals www.tweedehands.be of www.marktplaats.nl. Ik heb daar onlangs een nieuwe handtas op de kop getikt: een leuk kerstcadeautje voor m’n zus! Je vindt er ook picknick-manden, juwelenn etc. Het is even zoeken, maar de voldoening erna is ontzettend groot!

Nog onvoldoende inspiratie? Kijk dan eens op de websites www.flavourites.nl of www.pinterest.com. Tot slot; een leuke verpakking maakt het helemaal af. Voor tips, lees vooral mijn eerdere blogpost over het inpakken van kerstcadeautjes.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Donkere winteravonden worden feestelijk opgelicht door de kerstsfeer. Het is ook daarom dat Isabelle maar niet genoeg kan krijgen van kerstversiering, de zoektocht naar cadeautjes, het kuieren op de kerstmarkten. Als Belgische kerstfan laat ze je meegenieten van de Belgische kerstsfeer!

Reageer!

wp-puzzle.com logo