Alle kerstballen verzamelen: WIN je eigen bedrukte kerstbal!

20

De winkels liggen vol met kerstdecoratie. In het gemiddelde warenhuis of tuincentrum zie je door de kerstballen de boom bijna niet meer. Je hebt tegenwoordig keuze uit verschillende kleuren, vormen en printjes. De kerstbal is in 2011 al lang geen doorsnee ronde bal meer.

Kerstballentrends

Ja ja, ze zijn er heus: trends op het vlak van kerstballen. Terug van weggeweest, maar dit jaar weer helemaal in, is het kerstballen breien: vrolijke, feestelijke gebreide ballen voor in de boom. De Noorse designers Arne & Carlos (de Noorse Victor en Rolf) hebben er zelfs een heel boek over geschreven! (Doorzichtige) ballen met woorden of spreuken zijn dit jaar ook weer gesignaleerd. Denk aan woorden als ‘Christmas’, ‘Love’, ‘Peace’ etc.

En ballen zijn tegenwoordig ook niet allemaal meer rond; alle vormen mogen tegenwoordig in de boom! Denk aan dennenappels, kadootjes, cupcakes, strikjes, paddenstoelen, konijntjes, hertjes, sneeuwvlokken, handtasjes, sleutels. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar! Vooral de Bijenkorf heeft een uitgebreide collectie bijzondere kerstballen!

Klaar met die saaie ballen!

Als je helemaal iets anders wil is er dit jaar ook kerstdecoratie in de vorm van labschaaltjes met (fake) bacterien erin (gatver!). Of kies voor retro kerstboomversiering, in de vorm van bijvoorbeeld Betty Boop-poppetjes of een ouderwetse Coca-Cola bal.

WINACTIE!! Win een bedrukte kerstbal!

Een andere trend is het bestellen van gepersonaliseerde kerstballen, met een afbeelding, een logo of een foto erop. Via de site bedrukjeeigenkerstbal.nl kun je voor €7,95 een unieke bedrukte kerstbal bestellen! Je kunt kiezen uit de kleuren rood mat, rood glans, zilver mat of zilver glans. Christmaholic mag een zelfbedrukte kerstbal weggeven. Het enige wat je hoeft te doen is (uiterlijk donderdag 1 december) in een reactie op dit artikel laten weten wat voor foto jij op de kerstbal zou willen afdrukken! Wij nemen contact op met de winnaar!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

20 reacties

  • Haha nee dat heb ik zelf ook :-). Maar je kunt natuurlijk gaan voor een foto van je hond, kat, echtgenoot of -note, kids of gewoon een leuke kerstachtige sneeuwfoto!

 1. Ik zou een kerstbal laten maken met een foto van mijn vader die overleden is lijkt raar maar op die dagen ben je je meer bewust dat hij er niet meer is.
  Zou de bal niet in de boom hangen maar in een bloemstukje verwerken met kaars erbij.

 2. Ons prinsesje viert dit jaar haar eerste Kerst. Het zou fantastisch om met deze kerstbal een mooie reeks te maken van vele jaren. Het lijkt me leuk om elk jaar zo’n kerstbal te maken!

 3. mijn 2 zoontjes komen er op! in zilverglans, helemaal super! Wel wat hoger in de boom denk ik, want is vast geen onbreekbare bal…en wil er wel lang van genieten…

 4. Ik zou mijn dochtertje van 5 op de kerstbal zetten en deze kado doen aan opa en oma!
  Wij zijn dit jaar met kerst niet thuis, maar zo heeft oma wel haar enigste kleinkind op een kerstbal staan

 5. Ik zou graag een kerstbal willen maken van onze dochter, nu net 12 weken oud. Lijkt me superleuk, dat ze een eigen kerstbal heeft, en dan straks als ze groter is elk jaar haar eigen kerstbal in de boom kan hangen!

 6. Ik zou heel graag de foto van mijn oudste zoon er op willen laten drukken met zijn vriendin , aangezien hij bijna 18 woord en nu al samen woont is er 1 kind al uit het nest gevlogen

 7. onze overleden hond, omdat ie er dit jaar dus niet meer bij kan zijn en zo dan nog altijd een plekje met kerst heeft in onze boom.

 8. Leuke actie..

  Ik zou onze kleindochter Gi-Gi van 8 weken op de kerstbal laten zetten en cadeau geven aan haar papa en mama.

 9. Wat een leuke winactie! Ik mis die ouderwetse kerst met zelfgemaakte slingers en kerstballen vol kaarsvet in heel veel verschillende kleuren en vormen. In de winkels staan perfecte kerstbomen met perfecte vormen en takken met de perfect op kleur gekozen ballen en slingers. Ook mooi en ja, de ekster in mij gaat helemaal op in de glitters en glimmers. En toch … verschillende ballen, kransjes (die er al lang voor de kerst zijn uitgesnoept). Ja, ik wil graag een afwijkende bal, die mij eraan herinnert dat het allemaal anders mag. Dan wil ik de foto van mijn pony erop. Kerst vier je met al je geliefden en aangezien ik geen stal aan huis heb, kan hij zo toch lekker binnen bij mij zijn.

 10. ik zou graag de foto van mijn dochters juf op de kerstbal willen zetten,
  ze heeft mijn dochter van 10 dit jaar helemaal uit de put getrokken maar na de kerstvakantie komt ze niet meer terug op school omdat ze in februari gaat bevallen.
  dus als afscheidskado voor haar een kerstbal
  (eigenlijk zou er dus een foto van mijn dochter op moeten staan, zodat ze hem kan geven)

 11. Ik zou er een foto van mij en mijn hartsvriendin opzetten, omdat we zoo goed met elkaar op kunnen schieten, maar dit jaar niet meer bij elkaar in de klas zitten. Daarom zou ik hem aan haar geven.
  Mis haar heel erg.
  Xxxxx