Leukste kerstmarkten in België 2011

0

Ook de Belgen weten heel goed hoe ze de kerstsfeer het best kunnen opsnuiven. Een bezoekje aan één van de talrijke kerstmarkten gaat vaak gecombineerd met het genieten van de warme glühwein, een zoete jenever en lekkere hapjes!

De grootste kerstmarkten zijn die van Brussel, Antwerpen, Hasselt en Luik. Maar het is toch de stad Brugge die met de hoofdprijs gaat lopen. In Brugge krijgt de kerstsfeer dankzij de feeërieke uitstraling van de stad zelf een nog feestelijkere touch. Anderzijds vind je in december in elk dorpje wel een kleinere, maar even gezellige kerstmarkt. Je kunt dus makkelijk elk weekend van een andere kerstmarkt genieten.

Winterpret in Brussel

In het hartje van Brussel kun je in de maand december genieten van ‘Winterpret’: een kerstmarkt gecombineerd met talrijke activiteiten zoals een schaatsbaan, reuzenrad en draaimolens. Afspraak op de Grote Markt, rond de Beurs, op het Sint-Katelijneplein en op de Vismarkt. Ik bezoek deze kerstmarkt nu reeds drie jaar op rij en geniet er elke keer opnieuw van. Afspreken met vriendinnen na het werk en de werkdruk ben je plots helemaal vergeten! Op bepaalde avonden worden de gebouwen in en rond de kerstmarkt prachtig verlicht en ook de grote kerstboom is een bezoekje waard. Meer informatie over de verschillende kerstevenementen in Brussel vind je hier terug.

Openingstijden:

 • 25 november – 1 januari
 • maandag t/m donderdag 12.00u – 21.00u
 • vrijdag t/m zondag 11.00u – 22.00u
 • op 24 december en 31 december 11.00u – 18.00u
 • op 25 december en 1 januari 12.00u tot 22.00u

Winterdorp in Antwerpen

In de omgeving van Park Noord wordt een pleintje eind november omgetoverd tot een winterdorp. Daar kun je niet alleen genieten van de typische winterse drankjes, maar ook van speciale kerstmarkten in het weekend: design, kunst, artisanale producten en andere toffe spulletjes vind je hier zeker terug. Ideaal voor een origineel kerstgeschenkje! Benieuwd naar de verschillende activiteiten? Bezoek dan zeker eens de website.

Openingstijden:

 • 25 november – 3 januari
 • woensdag t/m vrijdag 16.00u – 24.00u
 • weekend 12.00u – 24.00u

Winterland in Hasselt

Ook in Hasselt weten ze goed hoe je onder te dompelen in de kerstsfeer. Zo heb je een kerstmarkt op de Molenpoort en één op het Kolonel Dusartplein. Net als in Brussel, vind je ook hier een grote schaatsbaan terug en tal van kermisactiviteiten.
In Hasselt kun je eveneens terecht voor jouw kerstshopping: tal van winkels bieden originele kerstgeschenken aan. Geniet daarna van een welverdiende warme chocomelk of glühwein in één van de kerstkraampjes! Meer informatie? Klik hier.

Openingstijden:

 • 19 november – 8 januari
 • dagelijks 11.00u – 22.00u

Village de Noël in Luik


In Luik heb de oudste kerstmarkt van België. Van bij de start, meer dan 25 jaar geleden, werd de traditionele kerstmarkt al snel omgevormd tot een kerstdorp. De kerstfolklore leeft doorheen het hele dorp en je kunt er heerlijk genieten van kersttradities en toverachtige taferelen. Uniek is de echte sleepiste die wordt opgetrokken: je kunt er al sleeënd genieten van een sprookjesachtig, verlicht en historisch decor! Extra informatie vind je terug op www.villagedenoel.be.

Openingstijden:

 • 25 november – 30 december
 • zondag t/m woensdag 11.00u – 20.00u/22.00u
 • donderdag t/m zaterdag 10.00u – 24.00u

Kerstmarkt in Brugge

In Brugge komt een kerstmarkt pas echt tot zijn recht: in deze feeërieke stad beleef je de kerstsfeer nog intenser. Kuier rustig door de stad en geniet van de verschillende kerstmarkten. Zo is er eentje op de Grote Markt, met ijspiste. Je kunt er genieten van multiculturele gerechten en ook op zoek gaan naar leuke kerstversiering of nog een laatste cadeautje. Stop zeker ook even aan het Simon Stevinplein om af te sluiten aan het Walplein. Dit laatste pleintje vormt een idyllisch decor waar de kerstmarkt heel erg mooi is wanneer het donker wordt.

Een bezoekje aan deze sprookjesachtige kerstmarkt kun je perfect combineren met een bezoekje aan het Sneeuw & IJssculpturenfestival op het stationsplein. Dit jaar werden lompe ijsblokken omgetoverd tot de wereld van Disneyland Parijs. Zeker een bezoekje waard. Nieuwsgierig? Surf dan snel even naar http://www.ijssculptuur.be.

Openingstijden:

 • 25 november – 3 januari
 • dagelijks van 10.00u – 18.00u

Ik ben alvast benieuwd naar jullie favorieten!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Donkere winteravonden worden feestelijk opgelicht door de kerstsfeer. Het is ook daarom dat Isabelle maar niet genoeg kan krijgen van kerstversiering, de zoektocht naar cadeautjes, het kuieren op de kerstmarkten. Als Belgische kerstfan laat ze je meegenieten van de Belgische kerstsfeer!

Reageer!

wp-puzzle.com logo