Tip! Winters Dickens Festijn Deventer

0

In Deventer vindt komend weekend (17 en 18 december) het jaarlijkse Dickensfestival plaats. De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 900 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden.

Gratis toegang!

Het Dickens Festijn vindt plaats op 17 en 18 december van 11.00 tot 17.00 uur. Het is een drukbezocht festival, het wordt jaarlijks bezocht door ruim 150.000 bezoekers. Het kan dus zijn dat je even moet wachten bij de ingang tot je naar binnen mag, omdat er groepsgewijs mensen worden binnengelaten. Toegang tot het Dickens Festijn is gratis en alléén mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Deventer Schouwburg). Als het heel druk is, dan kan de wachttijd (net als voor een attractie bij de Efteling) oplopen tot 1,5 uur.

Kerstmarkten & concerten

Gelukkig is er in Deventer het weekend van de 17e december nog meer te doen. Van donderdag 15 t/m zaterdag 17 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt in de Grote of Lebuïnuskerk plaats. Op 17 december is de wekelijkse warenmarkt en op 18 december een grote kerstmarkt. Op 18 december is het daarnaast bovendien Kerstkoopzondag in de binnenstad. Bovendien vinden er op zondag 18 december onder de titel ‘Deventer Kerststad’ tal van gratis toegankelijke concerten plaats in de kerken met deelname van koren en muziekverenigingen uit Deventer en omgeving.

Meer informatie over het Dickens Festijn vind je op www.dickensfestijn.nl.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!