WIN unieke kerstkaarten van DutchOrientals

9

Stuur jij nog ‘echte’ kerstkaarten of kies je voor digitale kerstgroeten? Volgens Melissa Jonker, eigenaresse van DutchOrientals, gaat er niets boven een echte kerstkaart. Vandaag kun je een set unieke kerstkaarten van haar hand winnen!

Melissa Jonker werkte jaren als communicatieprofessional, maar vond daarin te weinig voldoening. Na een intensieve persoonlijke ontdekkingstocht, durfde ze in 2010 ruimte te geven aan haar echte verlangens. Onlangs opende ze onder de naam DutchOrientals een webwinkel waar haar bijzondere ontwerpen te koop zijn.

Oost & West

Melissa’s stijl combineert stijlen uit het Westen met het Oosten. “Tijdens mijn opleiding (hbo-communicatie) volgde ik colleges kunstgeschiedenis. Er ging een wereld voor me open. Ik kon soms als het ware bedwelmd raken door de schoonheid van een schilderij. Liep ik de hele dag op een roze wolk. Mijn eerste reis naar de Orient maakte ik vijftien jaar geleden. Naar Jemen. Ik was meteen verkocht. De schoonheid van de taal, de woestijn, de mensen. Het was een intense ervaring me zo thuis te voelen. Op een plek waar ik nota bene nooit eerder was geweest.”

Melissa besloot Oost & West te gaan combineren in haar ontwerpen. Melissa: “Toen viel alles op zijn plaats.Ik houd ervan ongebruikelijke combinaties te maken. Maria en Boeddha naast elkaar, of een klassieke Perzische engel met felroze vleugels. Het is spannend te ontdekken of dingen – waarvan je het niet meteen verwacht – toch samen kunnen gaan. Dat uit het overstijgen van grenzen, iets moois ontstaat.”

Kerst- en nieuwjaarskaarten

Een echte kerstkaart is volgens Melissa veel bijzonderder dan een mailtje of een e-card. “Het kopen, schrijven en verzenden van een echte kaart vraagt meer aandacht dan een digitale kaart. Het geven en ontvangen van die aandacht is fijn. En je kunt ze bewaren. Zeg nou zelf: een echte kaart in je brievenbus, daar word je toch vrolijk van!?”

Melissa ontwerpt daarom elk jaar kerstkaarten. “De inspiratie die ik erin vind, geef ik graag door. Dat een kaart bijvoorbeeld uitnodigt tot het schrijven van een mooie kerst- of nieuwjaarsboodschap. Of dat het beeld voor zichzelf spreekt en er verder geen woorden meer nodig zijn.”

WINACTIE!

Jij kunt een setje kaarten van Dutch Orientals winnen! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is hieronder in een reactie laten weten waarom jij kerstkaarten stuurt. De actie loopt tot maandag 19 december om 12.00. Christmaholic neemt contact op met de winnaar. De kaarten ontvang je meteen de volgende dag, zodat je ze nog voor kerst kunt versturen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

9 reacties

 1. Ik stuur normaal gesproken geen kerstkaarten, meestal omdat ik het echt een geval vind van ‘door de kerstbomen het bos niet meer zien’…er zijn gewoon maar heel weinig echt bijzondere kerstkaarten en in de kerstdrukte vind ik het ook best moeilijk om eraan toe te komen om een welgemeende en speciale persoonlijke boodschap te sturen naar iedereen. Bovendien: wie sluit je in en uit? Vrienden? Familie? Collega’s? Dus sinds een aantal jaren heb ik het maar opgegeven en bedank ik de mensen gewoon heel hartelijk die me een kaartje sturen…jammer wel…het is wel een erg leuke kersttraditie (mits het persoonlijk en warm gebeurt dan!).

 2. Ik deed het nooit…..kerstkaarten sturen bedoel ik 🙂 wel nieuwjaarskaarten…het religieuze en familie-gedoe van de kerst heeft me nooit geboeid en ik wens mensen 365 fijne dagen in het jaar en niet alleen fijne kerstdagen……dus vandaar alleen nieuwjaarskaarten…..eerst per post, zelf gemaakt met persoonlijke boodschappen, later digitaal en nu we een bedrijf hebben….met dank aan Vistaprint en vorig jaar vriendin Mieke, zelf ontworpen kaarten, laten printen en versturen !!!

 3. Ik stuur kerstkaarten aan degene die ik niet/nauwelijks meer spreek of zie, maar aan wie ik wel regelmatig denk. Toch een blijk van gevoel kun je op zo’n manier overbrengen op de ander. Dat je elkaar niet zomaar vergeet.

 4. Kerstkaarten heb ik nooit gestuurd. Een kaart bij aanvang vh nieuwe jaar wel! Het is een mooi moment om iemand een persoonlijke boodschap te sturen. Maar alleen als ik het vanuit mijn hart kan doen.

 5. Wij sturen elk jaar een kerstgroet in de vorm van een persoonlijke kerstkaart.

  Vorig jaar heb ik de kaart zelf gemaakt. In deze kaart heb ik het jaar 2010 de revue laten passeren.
  De geboorte van onze kleinzoon, de vakantie, etc, in kerstballen geplaatst en zo eigenlijk de mensen mee laten delen in het afgelopen jaar.
  Eén jaar hebben wij geen kerstgroet gestuurd. Dit was, omdat mijn schoonvader vlak voor kerst is overleden. Toen was er geen kerststemming bij ons allen.

  Ik blijf een kerstkaart toch altijd speciaal vinden. Men heeft het wel eens over de lelijkste kerstkaart.
  Maar volgens mij bestaan deze niet. Omdat een groet een gebaar is, waaraan elk mens zijn eigen waarde aan hecht.

 6. Minke Posthuma de Boer op

  Niets is leuker dan een ouderwets kaartje op de deurmat te krijgen! Voor mij is het versturen van kerstkaarten even stilstaan bij de fijne vriendschappen die ik heb. Een persoonlijke krabbel ontbreekt dan ook niet. Even stilstaan bij de goede dingen in het leven! Een kaartje is tastbaar en minder vluchtig dan een Tweet of E-card. Bovenal is het gewoon leuk om op zoek te gaan naar dat originele en bijzondere kerstkaartje voor familie en vrienden. En wat wil het toeval? Via een tweet loop ik de mooie kerstkaarten van Melissa tegen het lijf :-).

  • Hoi Minke, gefeliciteerd jij hebt het setje kerstkaarten van Melissa gewonnen! 🙂 Ik ga je nog mailen! Voor de rest: niet getreurd, vanmiddag volgt weer een nieuwe winactie!

 7. Kaarten krijgen, kaarten verzenden, of je 20 bent of 50 het is en blijft een speciaal iets.
  Elk jaar zoek ik een leuke tekst en ik maak zelf ook kaarten. Natuurlijk niet zo speciaal als deze kaarten hier.
  Omdat ik vrienden heb in Sri Lanka heb zijn deze kaarten echt speciaal voor mij!
  Vgrtjs

 8. Kerst is even stilstaan, bij iedereen die je dierbaar is. Opnieuw verbinden met elkaar door even aandacht te geven aan iemand met een speciale kaart en wens.