Kerstavond is… de All you need is love kerstspecial!

2

Op kerstavond gaan sommige mensen naar de kerk. Anderen doen alvast een kerstdiner met de familie. Maar voor mij betekent kerstavond maar één ding: De All you need is love Kerstspecial! 

Vroeger zei ik altijd dat ik vanwege de All you need is love kerstspecial een vriend in het buitenland wilde. Ik scoorde uiteindelijk een exemplaar met Friese roots, maar het was niet genoeg voor Robert en zijn bus, helaas.

All you need is love is sinds 1992 op de Nederlandse televisie. Het programma ging van Veronica naar SBS naar RTL4. Het is lang niet ieder seizoen op televisie geweest, maar de kerstspecial keerde ieder jaar gelukkig wel terug. En dit jaar mogen we alweer voor de twintigste keer van het heerlijk romantische en oh zo corny kerstprogramma genieten.

De bus

Het leukste onderdeel vind ik ‘de bus.’ Ieder jaar wordt Robert ten Brink op Schiphol weer begroet door hordes dansende en zingende stewardessen en begint er een logistiek enorm ingewikkelde productie. Juan uit Costa Rica, Joe uit Nieuw-Zeeland, Vladimir uit Rusland en de hele familie Jackson uit Zuid-Afrika. Ze worden allemaal in een bus gestopt. Nederland is klein, maar toch duurt het een hele dag voordat alle liefdes ‘afgeleverd’ zijn.

Zo kan het dus zijn dat Andres uit Mexico zo’n zestien uur achter elkaar in de touringcar doorbrengt, bibberend van de kou, met een muts op en handschoenen aan, een schaaltje slappe oliebollen voor zich, ondertussen genietend van de prachtige Nederlandse snelwegen. Ja, je moet er wat voor over hebben. Het hoogtepunt is het rennen-in-slow-motion-moment, als ze elkaar eindelijk zien. Snif!

Lopende band

Er zijn jaren geweest dat het wat mij betref een beetje te veel was allemaal. In de studio werden aan de lopende band liefdes afgeleverd. Hier is Ruben! Hier is Malik! Hier is Alessandra! Je had als kijker amper tijd om te verwerken wat er gebeurde en om mee te leven met de mensen in het publiek. Gelukkig is dat de afgelopen jaren iets minder geworden. Ook leuk is het dat Robert altijd een reis maakt. Dan gaat hij bijvoorbeeld naar Finland met vier Nederlandse meiden die – oh, wat toevallig! – alle vier een buitenlandse liefde hebben. Die jongens zijn er dan natuurlijk ook. Het is heerlijk voorspelbaar allemaal, maar daar hou ik van.

Concert

Dit jaar wordt het ook weer een prachtige aflevering. Caro Emerald en Waylon komen zingen. En dat is niet alles! Direct na de kerstspecial wordt dit jaar voor het eerst het All you need is love Kerstconcert uitgezonden, dat deze week is opgenomen in de Heineken Music Hall. Laura Jansen, Milow, Racoon, Glennis Grace en Bløf komen optreden. En er zullen ook de nodige liefdesverrassingen plaatsvinden.

Zaterdagavond 24 december, 20 uur, Rtl4. Ik zit er klaar voor! En jij?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Elsbeth houdt van winterse gezelligheid. Vooral van kerstliedjes zingen met haar koor en kerstkoken. En van de All you need is love kerstspecial natuurlijk! Lees meer over Elsbeth op haar weblog of volg haar op Twitter.

Reageer!

2 reacties

  1. Pingback: Tv kijken met kerst in 2013: de leukste series & films