Trends versiering kerst 2012: Sneakpeak!

0

Al twaalf jaar vind eind januari de Christmas World trade fair plaats, dé beurs voor het komende kerstseizoen. Zo ook begin dit jaar. In deze video geeft trendwatcher Annetta Palisano alvast een sneak peak op de trends voor kerst 2012. 

Volgens Annetta zijn de kersttrends voor 2012 net zoals altijd geïnspireerd op de trends in mode en architectuur. Trends voor dit jaar zijn onder andere feestelijk & kleurrijk, fancy folk en traditioneel & handgemaakt!

Colourful and crazy!

Alle kleuren zijn dit jaar toegestaan. Je kunt je kerstboom en kerstversiering dit jaar dus helemaal afstemmen op je inrichting (of, doe eens gek, je kerstoutfit). Vorig jaar zagen we al zuurstokroze en mierzoete ornamenten voor in en om de boom. Dit jaar gaat dat nog een stapje verder. De stijl, die trendwatcher Annetta ‘fancy folk style’ noemt, is mierzoet, barst van de kleur en wordt gekenmerkt door namaak-eten (zelfs kaasjes, worsten en flessen wijn) en kitscherige beestjes, diertjes en bloemen.

Handgemaakt & organic

Trends komen niet ineens opzetten volgens Annetta, maar zijn het resultaat van een ontwikkeling van meerdere jaren. Dat geldt ook voor de trend traditioneel & handgemaakt. Er is steeds meer aandacht voor eerlijke producten, zowel in mode (denk aan de ‘eerlijke’ en ‘organic’ collecties bij onder andere de H&M), maar ook in de kunstwereld en in de architectuur. Dat is ook te zien aan de kerstversiering voor 2012; denk aan houten versieringen, zelfgemaakte versieringen van bijvoorbeeld stof en versieringen van gerecycled materiaal.

Let it snow!

De dominante kleuren, als we kijken naar de producten van de standhouders op de beurs, zijn rood, wit en blauw. Geen groen dus dit jaar! En als je echt helemaal trendy wil zijn; dan ga je voor alleen wit. Sneeuw, sneeuwballen, sneeuwvlokken (op transparante ornamenten), snow globes, sneeuwlandschappen op kerstballen en sneeuwwitte versiering zijn het helemaal!

Wat vind je van deze trends? Zit er iets tussen dat je inspireert voor jouw kerstdecoratie dit jaar? Laat het weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!