Sky Radio kerstzender weer in de lucht!

2

“Al sinds het einde van de zomer in augustus stromen bij Sky Radio de verzoekjes binnen van mensen die zich afvragen wanneer Sky weer begint met de online radiostream The Christmas Station”, zo zegt de zender. En dit jaar waren er zelfs zo veel, dat besloten is om een week eerder van start te gaan. Sinds gisteren is daarom via Skyradio.nl en de Sky Radio app 24 uur per dag, 7 dagen in de week The Christmas Station met de allermooiste kerstmuziek te beluisteren.

Music director Frans van Dun: “De start van het online Christmas Station is een soort ijkpunt voor mensen geworden, het is het officiële begin van de donkere maanden voor kerst. De gezelligheid van de wintermaanden en vooral Kerstmis geven de meeste mensen een warm gevoel. Dat verklaart meteen het succes van het station: het gaat allemaal om het gevoel, je kunnen warmen aan mooie, gezellige kersthits.” En laten we het daar hier bij Christmaholic nou helemaal mee eens zijn :-).

Kerstmuziek onmisbaar tijdens kerstperiode

Nederlanders vinden kerstmuziek één van de belangrijke onmisbare factoren tijdens de kerstperiode. Ruim een derde kan tijdens de kerstdagen écht niet zonder. Dit blijkt uit onderzoek dat Sky Radio door PanelWizard liet uitvoeren. Een groot deel van de respondenten uit het onderzoek krijgt kerstgedachten zodra het vroeger donker wordt (35,6%). Maar ook de eerste kerstmuziek op de radio is van grote invloed. Ruim dertig procent (34,4%) van de respondenten gaf aan daardoor in de stemming te komen.

Nieuwe legendarische kerstplaten

Opvallend is dat steeds meer artiesten zich bezighouden met het maken van kerstmuziek. Van Dun: “Michael Bublé en Trijntje Oosterhuis zijn voorbeelden van artiesten die legendarische kerstplaten een nieuw fris geluid geven. Maar ook artiesten als Coldplay, Miss Montreal en Natasha Bedingfield staan te trappelen om met actueel materiaal het stokje over te nemen van de oude bekenden. Genoeg nieuwe tracks voor een sfeervol en gevarieerd station dus.”

Met de online radiostream ‘The Christmas Station’ kun je dus al helemaal in de stemming komen voor de feestdagen. Naast non-stop de beste kerstsongs komen ook het nieuws, weer en verkeer voorbij. Sky Radio The Christmas Station is te beluisteren via skyradio.nl, de Sky Radio apps voor IOS en Android en diverse radioportals. Wil je weten welke muziek je gaat horen? Op de site is ook een playlist te vinden van de kerstzender. Op Sky Radio 101 FM blijft natuurlijk de moderne muziekmix te horen die Sky de nummer twee van Nederland heeft gemaakt. En hoe dichter de kerst nadert, hoe vaker daar uiteraard ook een kerstliedje voorbij komt.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Hallo. Waneer beginnen julie weer met kerstmuziek te draaien op de radio dus niet op internet maar op de radio zelf ik kan niet wachten

  2. Pingback: Top 100 mooiste kerstliedjes allertijden - Christmaholic.nl