Kerstliedje van de week: White Winter Hymnal – Fleet Foxes

0

Dit tweede kerstliedje van de week is wederom een winters liedje, het is immers nog maar oktober. White Winter Hymnal van de Fleet Foxes is, zoals de titel al zegt, een prachtige winterse hymne. Het liedje staat op het debuutalbum van de Fleet Foxes uit 2008.

White Winter

Zoals bijna alle liedjes van de Fleet Foxes, is het nummer bijna magisch. Compleet met meerstemmig, harmonische zang en een paar kerstbellen. De Fleet Foxes zijn een Amerikaanse band, bestaande uit Robin Pecknold, Skye Skjelset, Casey Wescott, Christian Wargo en Josh Tillman. De clip, stop motion met kleipoppetjes (a la Buurman en Buurman) is een beetje donker, maar ook erg leuk gemaakt (door Sean Pecknold via Grandchildren).

De piepjonge zangeres Birdy heeft het nummer gecoverd op haar debuutalbum uit 2011. Hoewel wat mij betreft niet zo mooi als het origineel (en in het begin door het ontbreken van de meerstemmigheid ook een beetje saai), dankzij Birdy’s prachtige stem ook absoluut een luistertip!

Wat is jouw ultieme wintersong?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo