Win! Happy Handmade Christmas: kerst & creatief

29

Je kunt je kerstversiering, -decoratie en kaarten natuurlijk gewoon in de winkel kopen. Als je het leuk vindt om zelf aan de slag te gaan, dan is kerst dé periode van het jaar om helemaal los te gaan. Je kunt spulletjes verzamelen om de mooiste decoraties van te maken (denk aan wintergroen en dennenappels), zelf kerstballen breien, kerstfiguren maken of vanallerlei decoraties naaien, breien en haken of maken van papier, vilt of textiel.

En je hoeft niet eens zo ‘volleerd’ te zijn om creatief te zijn rondom het kerstthema. Inspiratie haal je overal vandaan. Van Pinterest bijvoorbeeld, via verschillende sites over handwerken, zoals deze en deze, maar natuurlijk ook uit leuke boekjes. Zoals ‘Happy Handmade Christmas‘, de eerste Nederlandse uitgave van het vooraanstaande Britse ‘Mollie Makes‘.

Rendier zelf maken - haken

Sommige ontwerpen uit het boekje zijn zelfs voor beginners (zoals ik) goed te doen. Denk aan leuke mix & match kerstsokken (naaimachine nodig), een vilten kerstkrans voor aan je deur en een gehaakte ‘Rudolph the red nosed reindeer’.

Vilten kerstkrans zelf maken

En wat dacht je van feestelijk gestempeld papier om je kerstcadeautjes in te verpakken en gestempelde labels om aan je kerstcadeaus te doen (inclusief een instructie hoe je de stempels zelf maakt). En deze supercute vilten ipad sleeve met rendiertje erop, is ook helemaal leuk! In totaal staan er 20- kerst- en winterdecoraties in het boekje, echt een aanrader voor wie dol is op het zelf maken van kerstversieringen.

Kerst iPad Sleeve van vilt rendier zelf maken

WIN Happy Handmade Christmas!

Christmaholic.nl mag een exemplaar van het boek Happy Handmade Christmas weggeven! Wil je kans maken? Laat dan uiterlijk vrijdag 19 oktober 2012 hieronder een reactie achter. Laat ons weten wat jouw mooiste kerstcreatie ooit is geweest. Echte christmas stockings, je zelfgemaakte kerstboom, een mooi kerstgedicht, een prachtig kerststukje of iets anders creatiefs, alles mag. We zijn benieuwd! Christmaholic.nl neemt via e-mail contact op met de winnaar.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

29 reacties

 1. Barbara van den Bosch op

  ENIG!! Dat rendier!! met kerst is mijn a.s. kleinkind 2 maanden als alles goed gaat en waarom niet meteen het kind op een goede manier beinvloeden :)))

 2. Ik doe zeker graag mee aan je prijsvraag, ik hou namelijk enoooorm van kerst! Ben al druk bezig met wat ideen die ik op Pinterest verzamel. In het boek staan ongetwijfeld nog meer leuke dingen ;-0 Mijn mooiste kerstcreatie ooit waren kransen van die mini-appeltjes die ik met goud en rood ijzerdraad omwikkeld had. Of hele leuke potjes met olie, lekkere kruiden en geitenkaasjes, met een vrolijk kerststofje op de deksel als kleinigheidje voor familie.

 3. Wat een schattig rendier! Ik moet bekennen dat ik niet echt kan opnoemen wat mijn mooiste kerstcreatie is, aangezien ik a creatief ben..:( Daarom passen dit boek en ik goed bij elkaar, zodat ik ook een keer kan opscheppen over mijn mooie kerstcreaties!

 4. JAAA leuk!! I love kerst en I love crea!! Zo leuk als ik deze kerst het rendiertje kan maken!!
  Ik ben dol op knutselen voor de kerst en mijn mooiste kerstcreatie moet nog komen.. ik ben van plan om deze winter ijslantaarns te maken. Omdat het hier de hele winter vriest (in Zweden) is dit gewoon mogelijk dus als het eenmaal vriest overdag ga ik er mee beginnen..exciting!! 🙂

 5. Leuk: rendieren horen zo bij de Kerst ! Ik heb eens kerstkaarten gemaakt met rendieren geknipt uit bedrukt papier van de hobbywinkel (houtprint) en heb die geplakt op stukjes mooi behangpapier: strikje van lint om zijn nek ! Rennen maar !

 6. Wat een tof boek en het lijkt me ook echt super leuk om te winnen!
  Omdat ze in de winkel niet van zulke mooie kerstkransen hebben, heb ik er vorig jaar twee zelfgemaakt. Één daar van heb ik weggegeven aan mijn ouders.
  Het maken is al leuk, maar als je er iemand blij mee kunt maken is dat helemaal geweldig!

 7. Daniélle van Hoove op

  Ohhhhh heerlijk kersttijd kan voor mij niet vroeg genoeg beginnen,ben gek op bloemschikken
  en maak graag kerstkransen,kerststoven(een verticaal blang bloemstuk voor bij de buitendeur,tafelstukken ect.Probeer ook altijd recepten uit en bak altijd een tulband en kerstbrood.
  En luister de hele maand naar kerstmuziek ,en dat rendier wil ik heel graag voor mijn kleinkind maken.Ik zal echt super blij zijn als ik dat boek win.

  Groetjes Daniélle en ik vind je site geweldig leuk!!!!!

 8. Super leuk! En nu is het perfecte moment om te beginnen!
  Mijn mooiste creatie was een fucsia roze met donkerrode kerstster met een rode bel en gouden borduurseltjes. Nog steeds een van de leukste versiersels die ik heb :).

 9. Mijn mooiste kerstcreaties zijn mijn eigengemaakte kerstkaarten die ik elk jaar naar mijn zakenrelaties en klanten stuur. Ik kies een toepasselijke foto uit het afgelopen jaar, bewerk hem in Photoshop en laat de kaarten drukken. Tekstje erbij, symbolisch plaatje: een unieke kaart waarmee ik mijn klanten iets bijzonders en persoonlijks stuur!

 10. Ben dol op kerst en vindt je site superleuk Saskia!Mijn mooiste kerstcreatie is mijn (2e) kerstdorp van afgelopen jaar waarvan ik een filmpje op You Tube heb gezet.
  Deze werd door iemand (uit het buitenland) een meesterwerk genoemd.
  Ben nu al weken bezig met ideen opdoen,kerstspulletjes verzamelen en ik heb laatst al rendieren gemaakt van candy canes…die zijn superschattig en dienen als decoratie voor mijn zelfgemaakte kerstcadeautjes.

 11. Met kerst vind ik het altijd leuk om cadeautjes te geven (het liefst zelf gemaakte cadeautjes, die dit jaar dan uit de Happy Handmade Christmas komen, haha) en helemaal leuk vind ik het om de cadeautjes in te pakken. En perfectionist die ik ben moeten alle cadeautjes in dezelfde stijl ingepakt worden, want dat staat zo leuk onder de boom, haha.

  Vorig jaar had ik de cadeautjes in van dat mooie bruine papier ingepakt en ik heb zelf de labels gemaakt die aan de cadeautjes hing om te zien voor wie het cadeau was. En daar heb ik toen een DIY van gemaakt: http://gewoonmarieke.com/2011/12/10/diy-kerstlabels/

  Dat was vorig jaar het leukste wat ik heb gemaakt voor de kerst, simpel, functioneel en ook erg leuk om het met kinderen te maken. Ook leuk als hanger voor in de boom.

  Lieve groet,

  (Gewoon) Marieke

 12. Wat heb ik een gruwelijke hekel aan de winter. Er is voor mij maar 1 lichtpuntje: de kerstdagen! Ik ben gek, helemaal gek op het decoreren van mijn huis met kerstspulletjes, eind november staan er meestal al 2 bomen in mijn huis, mijn tuin wordt versierd, ik maak kransen, ik verzamel recepten, het jaarlijkse in gouden letters geschreven (gedeeltelijke) gedicht – La lune blanche – op de spiegel in sierletters:
  (Un vaste et tendre
  Apaisement
  Semble descendre
  Du firmament
  Que l’astre irise…

  C’est l’heure exquise)
  mandarijntjes met kruidnagel voor de kerstgeur, ik kan geen winkel voorbijlopen (….ja schat, maar die ene kerstbal heb ik nog niet!!), de hele dag hoor je kerstmuziek: kortom: I’m a christmas-addict. Mijn mooiste kerstdecoratie ooit was een speeldoosje dat ik zelf gemaakt had met engeltjes van grote houten kralen, versierd met engelenhaar, een harpje, een wolkje en uiteraard een kerstmuziekje. Helaas is hier geen foto meer van.
  Ik kan niet wachten tot het weer zover is en mijn kleindochter van 1 jaar dit jaar wat bewuster het kerstfeest gaat meemaken: je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de kerstmis-opvoeding!
  Dus ja, een boek met allerlei zelfmaakideetjes zou zo welkom zijn hier: ik popel om weer met nieuwe ideeen aan de slag te kunnen gaan!
  Let it be Christmas every day!

 13. ohh…en nog even ter aanvulling (een tip – ook voor de niet zo creatievelingen, zo makkelijk).
  Bij het Zweedse warenhuis verkopen ze tule gordijnen voor 3.75. Hiervan maak ik rondjes van ongeveer 8 cm groot. Deze vouw ik in vieren en steek ze met een knopspeld vast op een krans.
  Zo krijg je een prachtige romantische krans ter decoratie. Ik heb ‘m bijna af maar hij wordt zo vreselijk mooi!!

 14. Hallo,

  Ik heb vorig jaar verschillende glazen potjes bewaard van jam e.d. Zowel grote als kleine. Vervolgens heb ik samen met mijn twee kinderen van 4 en 6 jaar versierd. We hebben alleen verf, glitters, sterretjes en linten in de kleur wit gebruikt zodat het geheel
  Wel een eenheid vormde. Vervolgens hier kaarsjes in gedaan en op de tafel gezet. Het gaf een mooi en sprookjesachtige sfeer. Uiteraard kan je deze glazen kerstpotjes qua kleur mooi aan je interieur/kerstboomkleuren aanpassen!

 15. Wat een ontzettend leuk boek! Ik wil graag meedoen voor mijn moeder want die heeft toen mijn zus en ik klein waren zo’n mooie kerstsok gemaakt. Met glittertjes,omze namen,de kerstman en een slee! Waarschijnlijk zullen andere er niet echt van op kijken maar ieder jaar wanneer dé sok uit de doos komt herriner ik me weer hoe leuk en speciaal het eigenlijk is om iets zelfs gemaakt rond de kerstdagen neer te zetten!
  Nu hoop ik door het boek aanmn moeder te geven ( ben zelf niet zo crea bea.. )dat ze een idee op doet om weer zoiets moois te maken en ik het voor het eerst in mn huisje kan zetten, eerste kerstfeest in je nieuwe huis is toch ook heel speciaal!:)

 16. Ik heb maskers (van die halve, stoffen, gekocht in carnavalstijd) gepimpt met lint, pailletten, kraaltjes en dergelijke en daar heb ik de hele boom mee volgehangen.

 17. Wat een leuk crea boekje lijkt mij dat. net de halloween crea afgesloten, binnen kort het volgende periode kerst! dus de ideeën zijn welkom!

 18. Ik zou heel graag willen leren hoe je het allemaal kunt maken!
  Ik kom namelijk uit de buurt van Enschede, en daar staat het glazen huis van serious request dit jaar! ik zou graag rendiertjes etc, willen maken, verkopen en het geld aan serious request willen geven

 19. Elk jaar met met kerst komen alle spulletjes weer van zolder.
  Elk jaar denk ik weer nu haal ik eens niet alles uit de bak, maar toch staat het hele huis weer vol.
  Ik heb vorig jaar kerstballen gebreid erg leuk, nu ook weer mee bezig.