Trend kerst 2012: Cosy Natuurlijk & Blauw

2

De EFSA noemt deze trend ‘My Cosy Chalet’; de stijl is warm, gezellig en rustig en kenmerkt zich door het gebruik van zachte natuurlijke kleuren met verschillende kleuren fris blauw als accentkleur. Deze trend past prachtig in landelijk ingerichte huizen, maar doet het net zo mooi als je huis een strakker interieur heeft.

Blauw ik ♥ van jou!

De basis van deze stijl is een combinatie van natuurlijke materialen en textiel, zoals hout, in natuurlijke kleuren, zoals beige, gebroken wit en grijs. De accentkleur is blauw; van licht, bijna babyblauw tot wat fellere kleuren blauw. Donkerblauw kan ook, maar heeft een minder mooi effect, als je het combineert met de houttonen en beige of bruine elementen.

Handgemaakt en huiselijk

Houten vogelhuisjes, mandjes, kransen, schalen en takken staan prachtig bij deze stijl. Witte of wit met bruine beelden en knuffeltjes doen het eveneens goed. De kerstballen mogen een ‘handmade’ look & feel hebben, zoals deze hieronder. In plaats van een metalen ringetje en haakje, waarmee je de kerstbal kunt bevestigen, zijn deze witte ballen met bruine opdruk voorzien van een rustiek ogend touw. Dat geeft een landelijk, huiselijk en gezellig effect.

Alternatieve kerstboom van hout

Geen zin in een traditionele boom dit jaar? Er zijn genoeg alternatieve bomen te bedenken, zoals de ‘boom’ hieronder, gemaakt van plankjes met een kastje eronder. Meer alternatieve bomen vind je overigens op ons Pinterest Board ‘Alternatieve Kerstbomen’.

Shine & Style

Hoewel deze stijl erg natuurlijk en rustig is qua uitstraling, mag je best een beetje bling gebruiken. Bloemen met een glitterrandje, glimmende veren, glanzende takken of shiny vlindertjes op een springveer. Te cute zijn de schaatsen hieronder met een hout- en bontlook, die passen in elke natuurlijke of landelijke stijl kerstversiering.

Wat vind jij van deze trend kerstversiering voor 2012? Iets voor in jouw woonkamer?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo