Kerst bij IKEA 2012: duurzaam & rood inpakparadijs!

1

De IKEA heeft elk jaar weer een kerstafdeling met versiering & lampjes. Zo ook dit jaar. Net als voorgaande jaren zijn de kleuren rood, wit, zilver/grijs en beige/hout, met hier en daar wat groen. Het is geen grote kerstcollectie; maar wel een bijzondere. De soort decoratie die je bij de IKEA vindt, vind je nergens anders.

Duurzaam: handgemaakt & organisch

Duurzaam leven en wonen is voor IKEA een belangrijk thema. En dat vind je ook terug in de kerstcollectie. Naast de ‘gewone’ plastic decoratie (zoals de superleuke doorzichte ballen met nepsneeuw erin hieronder) zijn er houten en strooien decoraties verkrijgbaar, zoals deze hele bijzondere handgemaakte Zweedse bokken voor 8,99 euro.

strooien bok

Maar ook in de diverse ballen, hartjes en andere versieringen van wol, katoen en vilt. De kerstlampjes zijn stuk voor stuk ledjes; energiebewust en goed voor het milieu. Het licht dat de lampjes afgeven is vrij fel wit, daar moet je wel van houden. Maar zeker in een sneeuwwite stijl kan dat heel mooi staan.

Stoffen hartjes

Kaarsen, servies & nepbomen

De Zweedse meubelgigant heeft ook een vrij grote collectie aan kaarsen, zoals deze grappige adventkaarsen (met 1, 2, 3 en 4 erop) en diverse geurkaarsen (denk aan appelflappen en winterse bessen) voor de liefhebber.

Je vindt er ook kerstservies, van glas of porselein, maar ook van papier. Fijn voor als je geen zin hebt om af te wassen. Erg mooi zijn de ‘nepbomen’ in verschillende formaten (van klein naar kleinst). Vooral de krans en de guirlande vind ik prachtig (net echt!) en helemaal niet zo duur.

Inpakparadijs!

Maar waar je echt voor naar de IKEA moet gaan, is de inpakafdeling! Tientallen soorten inpakpapier (rood, groen, goud, zilver), papieren cadeautasjes en kartonnen cadeauverpakkingen, zoals deze cute kartonnetjes met glimmende bomen erop, dit doosje in de vorm van een kerstboom of deze schattige papieren zakjes. En allemaal hartstikke betaalbaar.

Een duurzame inpaktip van de IKEA: gebruik textiel; stofjes, die je later nog eens kunt gebruiken. Verder vind je diverse gekleurde linten van papier, stro of stof, gekleurd plakband, hele lieve stickers om op cadeautjes te plakken, labels voor aan de cadeautjes en deze geweldig lieve adventskalender (9,99 euro), waar je zelf snoepjes of kleine cadeautjes in kunt doen. Te leuk gewoon!

Koop jij wel eens kerstversiering, -decoratie of inpakspulletjes bij de IKEA? Wat vind je van de collectie van 2012? Laat het weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Vooral de inpakartikelen vindt ik erg leuk.
    Tip:ook met doorzichtig folie (o.a te koop bij de Action) kun je kerstcadeautjes een mooie uitstraling geven,bind er naast een mooi kerstlint ook is candy canes of een bijzondere kerstbal aan.
    Wees creatief want dat zal door de ontvanger zeker gewaardeerd worden!