Trend Kerst 2012: Klassiek Rood

1

Rood is de kleur van de liefde en van passie, het staat voor offer en vreugde. Het is voor velen dé traditionele kerstkleur. En dat komt niet in het minst door Coca-Cola, de frisdrankgigant met het kenmerkende rode logo. Het is Coca-Cola dat kerstmis, inlcusief een gezellige Kerstman met witte baard en Coca-Cola-rood pak, sinds 1931 promoot in haar kerstreclames. En datzelfe rood is een van de belangrijkste trendkleuren voor Kerst 2012.

Trend kerstdecoratie: intiem rood

In combinatie met een prachtige groene boom, zit je met vlammend roodkleurige versiering natuurlijk nooit fout. En allerhande decoratie mag. Klassieke ballen in de boom, maar ook strikjes, hartjes, traditionele kerstlinten, gebreide kerstballen, glinsterende bloemen en kersttakken, paddenstoeltjes, kerstbellen en -klokjes, slingers en meer.

Rood met groen & goud

Alleen rood is ook maar rood. Je kunt het combineren met grijs en zilver, (sneeuw)wit en groen. Een andere optie is de combinatie met bruin- en/of goudtinten, ook heel herkenbaar en heel traditioneel.

Gebruik takken met glitters, snow globes (sneeuwbollen), knuffeltjes, vilten versieringen en grappige kerstfiguurtjes (zoals muizen, die hebben we veel gezien!) met rode accenten, om je versiering compleet te maken.

Traditionele kerststalletjes

Bij een traditionele stijl hoort natuurlijk een traditioneel kerststalletje. Dit jaar zijn de prachtigste klassieke houten stalletjes en porseleinen kerstbeelden in de winkels verkrijgbaar, zoals de twee stalletjes hieronder.

Wat vind je van deze klassieke rode stijl? Iets voor in jouw kerstboom dit jaar?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!