Winter Efteling 2012: kampvuren, indrukwekkende illusies & winterpret!

1

De Efteling is natuurlijk altijd al een geweldig leuk uitje. Alleen al het sprookjesbos is een bezoek waard. Wie wordt er niet vrolijk van het huisje van Hans & Grietje of De Zeven Dwergen? En dan heb je de tientallen ‘volwassen’ attracties (denk aan bijvoorbeeld de Droomvlucht, de Piraña en de Bobslee) nog niet eens gezien. Sinds enkele jaren is de Efteling ook in de winter geopend. En dat is helemaal een bijzondere ervaring!

Knisperende kampvuren & winterpret

Holle Bolle Gijs in de Winter Efteling 2012Van 8 november 2012 t/m 3 februari 2013 is het weer Winter Efteling, dagelijks van 11:00 tot 18:00 uur en in de weekenden en de Kerstvakantie zelfs tot 20:00. Maar liefst 12 weken lang hult het park zich in wintersferen met knisperende kampvuren, duizenden lichtjes en speciale winterattracties, waaronder een schaatsbaan in het overdekte Ijspaleis, een langlaufbaan (’t Hijgend Hert) en Kinder Winter Wonderland, met een heuse sneeuwglijbaan. Behalve De Vliegende Hollander en de Piraña zijn verder bijna alle attracties geopend. Joris en de Draak, de Python, de Schipschommel, de Bobbaan en de T-Fordjes zijn geopend wanneer de weersomstandigheden het toelaten.

De Efteling in het donker!

In het feeëriek verlichte Sprookjesbos is tijdens de Winter Efteling voor het eerst het nieuwe sprookje ‘De nieuwe Kleren van de Keizer’ te bewonderen. En als het eenmaal donker is, zie je bij drie attracties in het park indrukwekkende illusies. Uit de gevel van het Spookslot ontsnappen een paar inwoners en bij De Vliegende Hollander zie je aan de buitenkant het eeuwig dolende spookschip. Bij Villa Volta komt de gevel krakend tot leven, totdat de vervloeking van haar bewoner erdoorheen naar buiten breekt. De winteravond wordt afgesloten met Aquanura, de grootste watershow van Europa, die in het donker echt betoverend mooi is.

Sprookjesboom de musical

sprookjesboom efteling

In de wintermaanden speelt in het Efteling Theater ‘Sprookjesboom de musical, een gi-ga-gantisch avontuur’. In deze musical beleven de bekende Sprookjesbosbewoners een nieuw avontuur. Als Roodkapje tegen Klein Duimpje zegt: “Je bent ook veel en veel te klein!” is voor hem de maat vol! Hij wil niet langer zo klein zijn! Maar hoe wordt iemand groot? Deze vrolijke, interactieve kindermusical is exclusief in het Efteling Theater te zien t/m 24 februari 2013.

Kerst en Oud & Nieuw in de Efteling

Wil je Kerst vieren in de Efteling? Dat kan! Het park is beide kerstdagen gewoon geopend van 11.00 uur t/m 20.00 uur. Oud & Nieuw vieren in de Winter Efteling kan ook sinds vorig jaar en is helemaal bijzonder. De attracties zijn dan open tot middernacht, waarna het nieuwe jaar op feestelijke wijze wordt ingeluid. Voor het sprookjesachtig Oud & Nieuw feest zijn er binnenkort speciale kaarten verkrijgbaar via de site van de Efteling. Om het helemaal compleet te maken, kun je natuurlijk ook een overnachting boeken in het Efteling Hotel of een paar dagen in Vakantiepark Bosrijk. Bekijk zeker ook de impressie hieronder van Oud & Nieuw vorig jaar, gemaakt door Omroep Brabant.

Openingsdagen en -tijden Winter Efteling 2012-2013

donderdag 8 november 2012 t/m zondag 3 februari 2013
doordeweekse dagen: 11.00-18.00 uur
weekenden en Kerstvakantie (22 dec t/m 6 jan.): 11.00-20.00 uur
Oudjaarsdag 31 december 2013: 11.00-18.00 en 19.00-01.00 attracties tot 00.00 uur

Met korting naar de Winter Efteling 2012?

Verschillende partijen bieden korting aan voor de Winter Efteling 2012, waaronder Wegener (Eindhovens Dagblad) 50% korting voor haar abonnees op 1 en 2 december en de HEMA; 6 euro korting per kaartje. Let op! De kaartjes van de HEMA zijn maar geldig t/m 21 december (dus niet in de kerstvakantie).

Ga jij dit jaar naar de Winter Efteling?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie