De mooiste kerstliedjes over sneeuw ♫

1

Vorige week vroor het ‘s nachts al enkele graden en is de eerste (natte) sneeuw al gevallen in het noorden van Nederland. De winter komt eraan! Wie droomt er nu niet van een witte Kerst? Oké, het is wat onhandig met reizen en fietsen, maar verder is het toch gewoon prachtig en magisch? Daarom deze week in de rubriek Kerstliedje van de Week: de mooiste kerstliedjes over sneeuw.

Frosty The Snowman

Frosty The Snowman is een lief, vrolijk liedje over een sneeuwpop die echt leeft! Het liedje is geschreven door Walter “Jack” Rollins en Steve Nelson en werd als eerst gezongen en gespeeld door Gene Autry en the Cass County Boys in 1950. Mijn favoriete uitvoering is die van Bing Crosby. Luister ‘m hieronder!

http://www.youtube.com/watch?v=bl8y0AyQkYs

Let it Snow!

‘Oh the weather outside is freightful, and the fire is so delightful!’ Let it snow! Let it snow! Let it snow!  (door Vaughn Monroe in 1945) is zo ongeveer het mantra geworden dat ik de week voor kerst steevast zing. Twee keer per dag de weersvoorspellingen checken, oooh laat het sneeuwen! Mijn favoriete uitvoering is die van de beste performer van Canada; Michael Bublé.

Winter Wonderland

Ook al zo’n golden oldie; uit 1934 komt deze klassieker. Origineel gezongen door Richard Himber en inmiddels door meer dan 150 artiesten gecoverd. Mijn favoriete uitvoering is die van all time favourite Frank Sinatra! Natuurlijk vanwege zijn machtige stem, maar ook zeker vanwege de prachtige violen en dwarsfluiten in het arrangement.

White Christmas

Natuurlijk kennen we allemaal het origineel van Irving Berlin. Nog altijd even mooi. Mijn twee favoriete uitvoeringen van deze kerstklassieker zijn veel recenter; te weten die van Michael Bublé en van niemand minder dan Lady Gaga, die er zelfs nog een couplet aan toevoegde. Mooi!

Al deze kerstliedjes vind je natuurlijk in onze Spotify playlist ‘Christmaholic mooiste Kerstliedjes‘. Wat is jouw favoriete (kerst)liedje over sneeuw?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

1 reactie