New York: the place to be rond Kerstmis

0

[Advertorial] Rond de kerstdagen is New York op zijn mooist. De traditionele verlichting en de weelderig ingerichte etalages zijn wereldberoemd. Daarom is een uitstapje naar New York in december een waar feest. En ach, als je toch nog inkopen moet doen voor de feestdagen, waarom niet in New York? Veel winkels hebben rond de Kerst al uitverkoop, goed nieuws dus voor de echte shopaholics. Je vliegt er in een uurtje of zes naartoe. Het eerste wat je moet doen is een hotel in New York boeken, want je bent niet de enige die dit spektakel wil meemaken.

30.000 kerstlichtjes

De meest bekende kerstmarkten zijn onder andere de overdekte Grand Central Holiday Gift Fair in Grand Central Terminal, de markt op Union Square Park en Fetes de Noël in Bryant Park. Op Rockefeller Center Plaza staat een enorme kerstboom met 30.000 lichtjes. Een waar spektakel, zeker als het donker is. Ga niet naar de ijsbaan op dit plein. Het ziet er leuk uit, maar je staat al gauw twee uur in de rij voor een paar rondjes op de overvolle baan, die ook nog eens 20 dollar kost. Ga liever naar FAO Schwartz, de beroemde New Yorkse speelgoedwinkel met een reuzepiano, waarop je al lopend muziek kan maken. Ga hier ’s morgens vroeg naartoe op een doordeweekse dag, anders staan er lange rijen voor de deur.

Fifth Avenue

Bezoek ook vooral naar het befaamde Santaland van het bekende warenhuis Macy’s; een over the top, typisch Amerikaans spektakel met kerstbomen, speelgoedtreintjes, elfjes en natuurlijk de kerstman. Voor kinderen is de kerstshow “City Music Hall’s Christmas Spectacular” een hele belevenis. Wissel het hippe downtown op Manhattan af met de statige Fifth Avenue, Madison Avenue en 62nd street. Een leuk hotel om even een drankje te doen ligt daar in de buurt: het fameuze Waldorf Astoria.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Christmaholic is de grootste kerstblog van Nederland & België. Je vindt er alle inspiratie en tips op het gebied van kerst.

Reageer!