Originele kadotips voor je beste vriendin of zus

3

Ken je dat: avonden aan een stuk surfen op het web of uren de stad in gaan, om dat ene bijzondere (kerst)cadeau te vinden voor je lieve zus of beste vriendin? Een speurtocht die wellicht eindigt met ‘toch weer datzelfde geurtje’, de saaie cadeaubon of uiteindelijk zelfs niets? Don’t worry! Ik geef je graag wat leuke tips voor een bijzonder cadeau. De Sinterklaas- en Kerstdagen ga jij zonder zorgen tegemoet!

Bijzondere cadeaus voor bijzondere mensen

Ik heb een heel bijzondere zus en mijn lieve vriendinnen zijn niet op één hand te tellen. Hoewel ik hen zou willen overladen met geschenken, ben ik zelf een beetje afgestapt van het ‘cadeautjes geven met kerst’. Niet omdat ik het te druk heb om een cadeautje te zoeken (’s avonds iets online zoeken kan altijd) of omdat het duur is (want voor weinig geld kun je ook iets moois geven). De reden is dat er maar één ding belangrijk is, en dat is niet te koop: qualitytijd met de mensen die me zo dierbaar zijn. Helaas komt dit minder vaak voor dan ik zou willen, want net als iedereen heb ik het ook altijd heel druk. Als echte Christmaholic heb ik echter wel een aantal cadeau-ideeën die ik graag met je deel. Mócht je echt niets weten te verzinnen, dan breng ik je misschien wel op een idee!

Cadeaus tot € 10,-

Ook voor weinig geld kun je een leuk cadeau geven!

 • Koop een mooie, luxe kaart en schrijf daarin waarom je je zus/vriendin zo belangrijk voor je is. Denk niet te diep na, maar schrijf uit je hart. Onbetaalbaar!
 • Dit bloemetje, de flip flap flower, is wel heel bijzonder: het danst als het in de zon/daglicht staat. Erg leuk!
 • Een setje van mooie nagellakjes. NYC (o.a. verkrijgbaar bij het Kruidvat) heeft mooie kleuren, blijft goed zitten en is erg betaalbaar! Verpak bijvoorbeeld drie leuke kleurtjes in mooie folie of klein toilettasje.
 • Ga eens snuffelen bij de Action of Xenos. Voor €10,- kun je ongetwijfeld een klein cadeaupakket samenstellen! Denk aan een kook- of bakpakket, thee- of koffieset. Ook voor leuke accessoires kun je in deze winkels prima terecht.
 • Heeft je zus/vriendin kindjes? Maak dan een leuke cadeaubon voor een avond babysitten.
 • Maak een CD met liedjes die jullie vroeger samen luisterden of waaraan je speciale herinneringen hebt.
 • Andere low-budget cadeaus vind je in mijn artikel van vorig jaar.

Cadeaus van €10,- tot €20,-

 • Deze film móet je gezien hebben: Intouchables. Een onvergetelijke film over een bijzondere vriendschap. Leuk om te geven en samen te kijken, een lach en een traan gegarandeerd!
 • Zelf heb ik een bijzonder vriendenboek waar ik mijn zus en vriendinnen in laat schrijven. Ook heb ik enkele vriendinnen zo’n boek cadeau gegeven. De eerste pagina’s vulde ik zelf in, vervolgens konden zij het boek doorgeven aan andere vriend(inn)en. Er zijn vele leuke varianten te vinden. Voor de diepere vragen kun je deze variant bekijken. Erg persoonlijk, maar heel bijzonder om te geven en te krijgen.
 • Jullie hebben ongetwijfeld veel mooie herinneringen samen. Koop een mooie fotolijst en vul deze met allerlei foto’s, van vroeger tot nu.
 • Maak via de Hema software een boek met foto’s en ‘101 redenen waarom jij de leukste zus/vriendin bent’. Voorpret gegarandeerd! (Even terzijde: ik heb mijn huidige man op de avond voor ons trouwen een zelfgemaakt boekje gegeven, ‘101 redenen waarom ik met jou wil trouwen’. Persoonlijker kan bijna niet, en het is erg leuk om dit zo nu en dan weer eens door te bladeren.)
 • In JT bioscopen en de Pathe hebben ze een Ladies night. Een avondje film kijken met een drankje, hapje en goodie bag. Nodig je zus/vriendin uit voor zo’n avond.

Cadeaus van €20,- tot €50,-

Heb je iets meer te besteden? Wat dacht je hiervan:

 • Kerstcadeau witEen mooie handtas, sjaal of ander kledingstuk doet het vaak wel goed. Je kent de stijl van je zus/vriendin, dus weet vaak als geen ander wat bij haar past en wat zij mooi vindt. Kijk bijvoorbeeld eens op Accessorize.
 • Koop een bedelarmband en hang er één of twee bedels aan (of meer als je budget dat toelaat). Pandora heeft erg mooie bedels, maar er zijn ook goedkopere merken. Of ga voor de stoerdere look voor een armband, ketting of riem met drukkers. Het leuke is dat je bij een andere gelegenheid een nieuwe bedel of drukker kunt geven.
 • Is je zus/vriendin een ware keukenprinses? Joseph Joseph heeft heel hippe en mooie spullen!
 • Een beetje vreemd, maar o zo leuk en stylish verantwoord… Dit vissenhotel! Uiteraard geef je het met twee leuke goudvissen, die je naar jullie vernoemt.
 • Waarschijnlijk zitten jullie nooit om gesprekstof verlegen. Maar als je het een keer niet over het werk, kids of dagelijks beslommeringen wilt hebben, dan is de gespreksstarter een leuk idee: een set met 101 verrassende vragen. Prik bij het geven van dit cadeau meteen een datum om gezellig bij te kletsen!

Meer dan €50,-

Kerstcadeau paarsSpeelt geld niet zo’n rol? Dan heb ik een paar ideeën waar je wellicht iets mee kunt:

 • Geef een fotoshoot cadeau! Jullie vriendschap verdient het om op een mooie manier vastgelegd te worden. Via Google vind je veel mogelijkheden, zelfs voor een shoot inclusief make-up. De dag zelf is al een feestje en je houdt er ook nog een tastbare herinnering aan over.
 • Heerlijk: een weekendje weg, samen naar de sauna of een avondje uit eten. Heb je wat meer budget, dan is dit een mooi cadeau. Je kunt natuurlijk een bon geven (bijvoorbeeld Bongo) maar ook zelf een bon maken. Tip: plan wel zo snel mogelijk jullie moment samen, al is het voor over een paar maanden. Voor je het weet komt het er niet van (druk druk) en dat is zonde!
 • Ga samen met je zus/vriendin een workshop volgen! Bijvoorbeeld taarten of sieraden maken of een kookcursus. Zo heb je meteen quality tijd samen. Kies wel voor iets wat jullie beiden leuk vinden, je wilt op zo’n dag allebei plezier hebben!
 • Geef een pizzarette! Dit apparaat is echt superleuk. Een soort gourmetten, maar dan met pizza’s. Ik heb het al regelmatig met vrienden gedaan en ook kids zijn er dol op.

Tot slot

Ongeacht welk cadeau je geeft, het belangrijkste is dat het met liefde is uitgezocht en gegeven. Als je je cadeau dan ook nog mooi inpakt en er een lief kaartje bij doet, dan kan jouw zus/vriendin niet anders dan héél blij zijn!

Heb jij nog leuke cadeau ideeën? Ik hoor ze graag!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Andrea is dol is op Friends, Food and Fun! Sinds ze een peuter is, is ze al verslingerd aan kerstlichtjes, kerststrikjes en kerstchocolaatjes. Ze schrijft graag, dus Christmaholic biedt het beste van twee werelden! Andrea is communicatieadviseur en eigenaresse van Zuiver C.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

3 reacties