WIN! Vrijkaartjes Kerstmarkten Valkenburg

47

Vanaf vandaag, vrijdag 16 november, is Kerststad Valkenburg weer geopend. En als je ergens in Nederland op een bijzondere manier Kerst kunt beleven; dan is het inderdaad in Valkenburg. Sowieso doet het stadje on-Nederlands aan (je hebt echt het gevoel dat je een dagje in het buitenland bent). Maar rond de Kerst is het helemaal bijzonder in de drie prachtige grotten en het stadje zelf. Onderaan dit artikel maak je kans op 2 vrijkaartjes!

Kerst in Valkenburg 2012

Dat Valkenburg in de wintertijd dé Kerststad van Nederland is, heeft het te danken aan de (inter)nationale bekendheid van de twee ondergrondse kerstmarkten in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Dit jaar kun je ook de grootste ondergrondse Kerststal van Europa bezoeken, gemaakt van Magisch Zand. Daarnaast is de Christmas Parade, die twee keer per week door de straten toert, ook echt een aanrader!

Kerstmarkt in de Fluweelengrot 2012

Tussen 16 november en 23 december 2012 kun je de sfeervolle en warme kerstmarkt in de Fluweelengrot bezoeken. Dit jaar is de Kerstman in de Fluweelengrot neergestreken. U bent welkom in zijn huis! Neem een kijkje in de cadeaukamer, loop door zijn slaapkamer en zie de rendieren en zijn arreslee. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot je langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18e eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid.

Openingstijden kerstmarkt Fluweelengrot 2012

De kerstmarkt is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00. Kijk voor aangepaste openingstijden op 24, 25, 26 en 31 december op de website van de Flueweelengrot.

Kerstmarkt in de Gemeentegrot 2012

Voor de 27ste keer vindt er dit jaar weer een kerstmarkt plaats in de Gemeentegrot van Valkenburg, de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. De situering in de eeuwenoude gangen van de grot en de sfeervolle uitwerking van een thema uit de rijke Valkenburgse historie zorgen voor een geheel eigen en aansprekende entourage. Je kunt daarbij natuurlijk ook genieten van een hapje en een drankje in en buiten de grot. Ook deze kerstmarkt kun je bezoeken van 16 november 2012 tot en met 23 december. Je vindt de ingang aan de voet van de Cauberg.


Openingstijden kerstmarkt Gemeentegrot 2012

De openingstijden van de kerstmarkt variëren; van 12.00 uur tot 21.00 op doordeweekse dagen en in het weekend van 10.00 uur tot 21.00 uur.

Magisch zand: grote ondergrondse kerststal

In de oude Wilhelminagrot kun je van 16 november 2012 t/m 6 januari 2013 het kerstverhaal beleven. De fenomenale grot herbergt eveneens het pronkstok: de grootste Europese zandsculpturenkerststal van maar liefst 30 meter doorsnede en 6 meter hoog, in onze indrukwekkende ”kathedraal”. De openingstijden? Maandag t/m vrijdag van 11.00u – 18.00u. Zaterdag en zondag geopend van 11.00u – 19.00u. 25 december 2012 en 1 januari 2013 gesloten.

Kerstexpress

De Kerst Express rijdt op 18 en 25 november en 2, 8, 15, 16, 22 en 23 december. Boemel op romantische wijze per Kerst Express tussen het nostalgische station Simpelveld en ‘Kerststad Valkenburg’. Om gebruik te maken van de Kerst Express wordt vooraf uw treinkaartje online bestellen aanbevolen.

Bovengrondse activiteiten: Christmas Parade & Route d’Amuse

Tot en met zaterdag 22 december trekt er iedere woensdagavond (m.u.v. 5 december, die week vindt de stoet plaats op dinsdag 4 december) om 19.00 uur en iedere zaterdagavond om 19.30 uur een sprookjesachtige stoet van verlichte en versierde praalwagens door het centrum van Valkenburg. Naast de praalwagens wordt de stoet begeleid door talrijke dansers en animators op een speciaal voor Valkenburg gecomponeerde Christmas Song. Ook de kerstman maakt deel uit van de Christmas Parade! Meer informatie vind je hier.

De Route d’Amuse is een wandelroute door het pittoreske Valkenburg, waarbij je onderweg geniet van 5 heerlijke amuses bij gerenommeerde restaurants. Je kunt kiezen uit twee verschillende routes van ongeveer vijf kilometer. Voor kinderen is er natuurlijk een amuse d’enfant.. De twee routes zijn vanaf 16 november 2012 tot en met 6 januari te wandelen, met uitzondering van 1e kerstdag en nieuwsjaarsdag. De amuses kunnen dagelijks genuttigd worden tussen 12.00 en 18.00 uur. Vertrek bij voorkeur voor 14.00 uur. Meer informatie vind je hier.

Win 2 kaartjes voor de Fluweelengrot, Gemeentegrot & Magisch Zand!

Christmaholic mag 2 vrijkaartjes weggeven voor de drie prachtige grotten; de Fluweelengrot, de Gemeentegrot & Magisch Zand (met de kerststal van zandsculpturen); een geweldig leuk dagtripje dus! Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op deze kaartjes, is hieronder in een reactie uiterlijk 23 november laten weten waarom jij graag dit jaar de kerstsfeer wil proeven in Valkenburg!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

47 reacties

 1. Sinds vorig jaar ga ik met mijn man 1x per jaar een nachtje hotel. Hij is niet zo romantisch, maar naar 23 huwelijk vond ik dat, dat toch wel eens tijd moht worden. Nu wil ik graag met hem naar Maastricht en valkenburg..En dan in de tijd dat de kerstmarkten er al zijn. Hotel is al gereserveerd. Nu nog uitvogelen wat leuk is om te bekijken. Dus die kaartjes lijken me geweldig. Misschien vind hij het zo leuk zodat die dan wel elk jaar een weekendje met me weg! hihi..

 2. het lijkt me super leuk om naar de grotten in valkenburg te gaan.
  de kerstboom staat hier mooi te shine en er past nog wel wat in 🙂 het zal dan ook leuk zijn om nog meer kerstspulletjes in te kunnen gaan slaan in Valkenburg ben ook best benieuwd hoe het daar zal zijn ben er nog nooit geweest 🙂

 3. Woh, leuke aktie zeg, van mij mag het hele jaar kerst zijn en vast in de grotten in de stemming komen. Wat leuk, nu duimen duimen duimen voor kaartjes, wat ga ik daar dan vrolijk vol met kerstmuziek in mijn auto op weg heen dan.

 4. Kerstmis is iets speciaal..
  Er hang dan zo’n gezellige, magische sfeer in de lucht..
  De kerstlichtjes branden, overal zijn er versierde kerstbomen en vooral de opvallende pakjes die bij Kerst niet mogen ontbreken..
  Het is een vreugdevol feest waar vele mensen naar uitkijken, omdat ze dan met de ganse familie lekker kunnen tafelen en kunnen genieten van ieders gezelschap..
  De sneeuw mag ook niet ontbreken bij Kerst, want dit maakt het geheel nog magischer..
  Net zoals de Kerstgrotten in Valkenburg,
  die zo speciaal zijn dat je al vlug in een échte Kerstroes verkeerd..
  Alles is er netjes en mooi gedecoreerd, zo goed zelfs, dat het er ook een beetje romantisch is..
  Lichtjes hier en lichtjes daar, de kerstman en z’n slee, zelfs hij zit er helemaal niet mee.. 🙂
  Want het is er heel aangenaam te vertoeven, voor groot en klein,
  en hopelijk mag ik die kaartjes winnen, dat zou pas fijn zijn!!!
  Vele groetjes nog en nog meer plezier,
  van ons Ellentje hier. 😉

 5. Pingback: Leukste kerstmarkten en kerstactiviteiten in Nederland 2013 - Christmaholic.nl

 6. F.B.Speelman op

  Ik zou graag deze kaartjes willen winnen,dan kan ik mijn vrouw die al jaren rolstoel gebonden is eens blij maken. ze wil heel graag naar de kerstmarkten in
  valkenburg nu ze weet dat ze met de rolstoel in de grotten kan.

 7. Wat een mooie site is dit. Ik zet hem favoriet, want ik wil hier nog veel meer lezen. Dolgraag zou ik ook kaartjes winnen voor de kerstgrotten. We zijn er al eens geweest, maar ik wil terug omdat ik toen niet alles gezien heb .
  Wil graag samen met m,n partner er een hele lange gezellige dag van maken, dan.

 8. Hallo
  Wij zijn verliefd op kerstmarkt valkenburg dit jaar al terug geboekt voor december is er super gezelig en een mooi stadje kerst is er toppie ❤

 9. Ik zou zo graag een keer deze markt willen bezoeken met mijn moeder! Zelf ben ik ook echt een groot fan van kerst, net zoals mams. Maar helaas is een bezoek aan Valkenburg niet mogelijk zonder overnachting.. Wat met entree tot de grotten helaas te prijzig is voor ons. 2 gratis kaartjes zou daarom echt een prachtig kerstcadeautje voor mijn moeder zijn dit jaar!