Trends kerst 2012: Lila, purple, paars!

0

De afgelopen twee jaar zagen we deze kleur al overal terugkomen, maar dit jaar kunnen we er echt niet meer omheen: paars! De kleur die, volgens wetenschappelijk onderzoek, in je slaapkamer zorgt voor meer spanning tussen de lakens. Een warme, passionele kleur, die het zowel goed doet in landelijk als in modern in gerichte slaap ehh woonkamers.

Purple love! Lila, knalpaars, oudpaars…

Volgens de experts zijn wit, blauw en rood de trendkleuren voor dit jaar, maar daar voegen wij graag paars aan toe. Het is een warme kleur, een mooie sfeermaker.  Er zijn natuurlijk tientallen kleuren paars. Van het liefste, zachtste lila, tot de meest felle paars die je je kunt voorstellen. Felpaars gecombineerd met wit en zilver zorgt voor een moderne en sprankelende boom, zoals je ziet op de eerste twee foto’s hieronder (gemaakt bij de Bijenkorf).

Je kunt het ook zachter houden door zachte paarstinten en lila te combineren met wat oudroze of oudpaars, hard roze en eventueel een beetje wit, zoals op de foto’s hieronder (links Intratuin Halsteren, rechts Intratuin Duiven).

Paars, groen & wit

Alleen maar paars is wel vrij kleurrijk en heftig. Hou je van een wat subtieler effect, hou het dan bij subtiele paarstinten en kies enkele aanvullende kleuren, zoals bijvoorbeeld zachtgroen & wit. Dat geeft een romantisch en lief resultaat, zoals je ziet op de foto’s hierboven en -onder, gemaakt bij Tuincentrum Coppelmans. Deze kleuren combineren ook erg leuk met nepbomen waar een laagje sneeuw op zit!

Paars, groen en wit

Je ziet het; paars heeft vele gedaantes en laat zich eenvoudig combineren met andere (rustige) kleuren. Ga jij voor een paarse boom dit jaar?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!