Country & Christmas Fair 2012: stijlvolle, chique kerstmarkt

5

Dit jaar bezochten we voor het eerst de Country & Christmas Fair bij Kasteel de Haar (nabij Utrecht). Ondanks het slechte weer (het regende de hele dag) stonden de auto’s rijendik in het drassige weiland geparkeerd. Gewapend met paraplu’s en regenlaarzen slenterden honderden, zo niet duizenden mensen over het schitterende terrein om kerstdecoratie, lekkernijen en cadeaus aan te schaffen.

Stijlvolle kerstmarkt met een schitterend toneel

De Country & Christmas Fair is niet zomaar een kerstmarkt. Natuurlijk is de locatie op zich al geweldig; het evenement speelt zich af in de prachtige kasteeltuinen, met de grachten en natuurlijk het schitterende kasteel op de achtergrond. Zeker als de schemering invalt, zorgt de combinatie van die setting, met de feestelijk verlichte tentjes waar je allerhande leuks & lekkers kunt scoren, de chique geklede bezoekers en de in oude klederdracht (Dickens style) gestoken zangkoren, die Engelstalige kerstliederen zingen, voor een feeëriek geheel.

Kerstversiering, brocante & buitenkleding

Ook de koopwaar is van hoge kwaliteit (in tegenstelling tot die op veel andere kerstmarkten). Je vindt er allerhande brocantewinkeltjes, en handgemaakte kerstversiering, chique buitenkleding als bontjassen, maar kunt er ook sauna’s en jacuzzi’s aanschaffen.

Delicatessen: van wijn tot worst

Je proeft er de lekkerste delicatessen. Zo genoten we van heerlijk warme glühwein, mochten we kwaliteitswijnen proberen bij wijnimporteur Vinesse (de Napa Valley Zinfandel is echt een aanrader), hebben we een hele bijzondere harde blauwschimmelkaas uit Frankrijk meegenomen van De Blije Keuken, en de heerlijkste worsten geproefd van MeatCuisine.nl (met o.a. vijgen, truffel, rozemarijn en veel meer.)

Kerst op Kasteel de Haar

En natuurlijk mochten we op deze regenachtige ‘kerstavond’, met het prachtige kasteel tegen de donkere avondlucht op de achtergrond, de kerstman ook nog even begroeten!

De Country & Christmas Fair vindt elk jaar in november plaats op het terrein bij Kasteel de Haar. Je kunt ook het kasteel bezoeken tijdens de beurs. Tijdens de kerstvakantie is er in het kasteel ook geopend voor bezoek, dan is er, speciaal voor de kleintjes, een bijzondere sprookjesrondleiding, waar een aantal sprookjes tot leven komen, echt worden uitgebeeld en verteld.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

  1. Ik ben voor de tweede keer naar de fair geweest en vind erg mooi.
    Het is alleen jammer dat er weing gelegenheid is voor een kop koffie of iets anders te gebruiken.

  2. Pingback: Leukste kerstmarkten en kerstactiviteiten in Nederland 2013 - Christmaholic.nl

  3. Pingback: Country & Christmas Fair 2013 [+WIN kaarten!] - Christmaholic.nl

  4. O.C. van Rutten op

    Countryfair doet mij denken aan alles wat Engels en Schots is, vanwege mijn afkomst. Graag zou ik het leuk vinden om kaartjes te winnen voor de Countryfair zodat ik weer wat op kan snuiven van mijn roots.
    vr.gr.