A Lady Christmas: Nederlandse zangeressen brengen kerstsfeer in huis

0

Nederland grossiert in de zangeressen. Om het hardst zingen ze zichzelf naar een plek in de top 10, maar liever naar nummer 1. Behalve met kerst, want dan is iedereen gelijk. Radiozender 100% NL maakte van die gelegenheid gebruik om een aantal zangeressen te verenigen op een kerstalbum: ‘A Lady Christmas‘. En of je nu fan bent van Trijntje Oosterhuis of Ruth Jacott: je wordt nooit teleurgesteld.

Het fijne aan dit album is dat oude, overbekende nummers in een nieuw jasje gestoken zijn. Zo is het krachtige ‘The Power of Love’ van Jennifer Rush opeens heel breekbaar als Anneke van Giersbergen het zingt. En lijkt ‘Frosty the Snowman’ van Marike Jager opeens een nieuw geschreven song. Maar mochten die ouderwetse kerstliedjes, ondanks de nieuwe versies, je de neus uitkomen, dan is er goed nieuws: Berget Lewis, Do en Angela Groothuizen hebben elk een nieuw nummer opgenomen. Je hoeft deze kerst dus niet voor de miljoenste keer naar Wham’s ‘Last Christmas’ te luisteren, maar kunt ook genieten van Angela’s ‘Let’s get Lost (This Christmas)’.

Niet alleen de ‘oudere garde’ staat op dit album. Ook de jongere lichting zangeressen levert een bijdrage aan ‘A Lady Christmas’. Denk bijvoorbeeld aan The Voice-kandidaten Sharon Doorson, Leonie Meijer en de onvergetelijke Shary-Ann Nivillac. De laatste heeft écht een eigen versie gemaakt van het vrolijke ‘We wish you a merry christmas’. Een versie waar menigeen misschien aan moet wennen, zo ook ik. Maar Jennifer Ewbank maakt alles goed met haar ‘Angel’. Echt een kippenvel-moment.

Dit album kun je met een gerust hart in huis halen en grijs draaien met kerst. Gewoon genieten van het knusse sfeertje dat zangeressen van eigen bodem weten te creëren met ‘A Lady Christmas‘! Je kunt het album ook beluisteren op Spotify.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Marlies Sienot is een echte kerstverslaafde. Het liefste heeft ze vijf kerstbomen in huis, allemaal in een verschillende kleur. Ze draait al vanaf begin november kerstliedjes, maar ook in de zomer kun je haar betrappen op het meezingen met haar favoriete kersthit 'Stop the Cavalry' van Jona Lewie.

Reageer!