Organiseer een Etentje voor een Ander!

1

In Nederland voelen veel mensen zich eenzaam. Uit onderzoek in opdracht van het Oranje Fonds blijkt dat 1,2 miljoen Nederlanders tussen de vijftig en tachtig jaar meestal alleen eten. Het Oranje Fonds is daarom de actie Etentje voor een Ander gestart, om tijdens de feestdagen met alle Nederlanders iets aan die eenzaamheid te doen.

Alleen eten

Wie heeft er geen hekel aan; voor jezelf koken en alleen eten? Gelukkig eet jij maar af en toe alleen en vaak samen met je familie, vrienden of vriendinnen. Maar wist je dat er maar liefst 800.000 Nederlanders elke dag van de week alleen eten? De komende jaren blijft het aantal eenzame mensen naar verwachting stijgen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds: “Er zijn teveel mensen die zich eenzaam voelen. Wij spreken veel mensen die wel iets willen betekenen voor zo iemand, maar niet weten hoe ze dat kunnen doen.” En laat dat nou precies de gedachte zijn achter de actie Etentje voor een Ander. Ronald: “Deelnemers dragen op een duurzame manier bij aan het tegengaan van eenzaamheid in Nederland. Zo leidt een gezellig etentje ook nog tot iets goeds!”

Wat houdt de actie in?

Uit onderzoek in opdracht van het Oranje Fonds blijkt dat 49 procent van de ondervraagden tijdens de feestdagen een gezellige ontmoeting met eten en drinken organiseert. Dikke kans dus dat jij dat ook van plan bent! Alles wat je hoeft te doen om een bijdrage te leveren, is het organiseren van een etentje, een gezellige borrel of een high tea. Je vraagt je gasten vervolgens om een bijdrage, die je doneert aan het Oranje Fonds. Dat past toch helemaal in de decembergedachte? De opbrengst van de actie besteedt het Oranje Fonds volledig aan maaltijdinitiatieven waar mensen elkaar ontmoeten.

Wil je meedoen? Dan kun je jouw etentje aanmelden via www.etentjevooreenander.nl.Volg alle ontwikkelingen rond Etentje voor een Ander op Twitter via @OranjeFonds en #etentjeander.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!