Feestmake-up: veilig glitters gebruiken en verwijderen

2

Tijdens de feestdagen kun je flink uitpakken met glitters in je make-up. De één vind het prachtig en de ander verschrikkelijk. Je kunt voor een beetje glim gaan, maar ook voor opvallende glitters. Maar hoe zorg je ervoor dat je er niet uit komt te zien als een discobal?

Less is more

Bij het gebruik van glitters geldt: less is more! Kies uit waar je de glitters wilt gebruiken, bijvoorbeeld op je ogen, jukbeenderen, lippen, sleutelbeenderen, nagels of je haar. Kies je ervoor om de nadruk om de mond te leggen, dan kun je bijvoorbeeld een rode lippenstift met glitters gebruiken. Houd dan de rest van je make-up rustig en mat.

Wanneer je kiest voor glitters in je haar (glitterspray of glanspoeder in je haar), dan kun je dit wel combineren met een subtiele glans op je sleutelbeenderen. Gebruik glitters op je sleutelbeenderen alleen bij een effen jurk of top (liefst zwart of donkerblauw), als je een jurk of top met een motief hebt, wordt het al gauw te druk. Een glans op de jukbeenderen kan ook erg mooi zijn bij mooi opgemaakte ogen. En wanneer je glitters in je oogschaduw gebruikt, let dan op dat er geen glitters op je wimpers terecht komen! Dit kan een heel raar effect geven.

Van glittergel tot glanspoeder

Wanneer je op zoek bent naar glitter in een winkel, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Glittergel, glitterspray, losse glitters, glanspoeder, lippenstift met glitters, oogschaduw met glitters en nog veel meer kunnen je aangesmeerd worden.

Gelukkig kun je met een potje losse glitters (let wel op dat dit cosmetische glitters zijn, verkrijgbaar bij drogisterijen en parfumerieën) al een heel eind komen. De Bodyshop verkoopt bijvoorbeeld mooie ‘stardust’. Deze glitters kun je in je haar strooien en met haarlak fixeren, over lipgloss heen aanbrengen en met wenkbrauwgel op de rest van je huid bevestigen (zoals bijvoorbeeld op je ogen). Ook kun je glanspoeder zowel op de huid als in het haar aanbrengen. Koop dus niet voor alle delen van het lichaam een ander product, maar investeer in een mooi potje poeder.

Als je voor super glittery wil gaan, dan kun je in deze YouTube tutorial zien hoe je enorme glitterende ogen krijgt. Deze dame gebruikt overigens wel een glittergel om de losse glitters mee vast te zetten.

Overal glitters: hoe verwijder je glitters?

Het nadeel van glitters is dat als het eenmaal ergens op zit, het er bijna niet meer af te krijgen is. Wanneer je glitters aanbrengt, moet je dit dan ook heel secuur doen. Houd er bij het aanbrengen een tissue onder, zodat het niet op de plekken komt waar het niet moet komen.

Als het feest voorbij is, reinig je je gezicht net als altijd, maar in plaats van de glitters te verwijderen, zitten ze alleen maar overal! Wat nu? Ga niet over je gezicht boenen! Hiermee maak je alleen je huid kapot en de glitters gaan er niet van weg. Voor het verwijderen van de glitter heb je vooral heel veel geduld nodig. Gebruik wattenschijfjes met make-upremover en haal het wattenschijf je voorzichtig over de plek waar glitters zitten; van binnen naar buiten. Gebruik iedere kant van het wattenschijfje maar één keer (er zullen een hoop wattenschijfjes doorheen gaan!), anders verspreid je de glitters alleen maar. Hardnekkige glitters kun je weghalen met een wattenstaafje.

Op naar een schitterende (en glitterende) decembermaand!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Deborah houdt van de gezelligheid tijdens de feestdagen. In het dagelijks leven is ze Allround Grimeur en visagiste. Op Christmaholic schrijft ze over nieuwe make-up trends en make-up tijdens de feestdagen. Lees meer over Deborah's werk op haar website en haar weblog

Reageer!

wp-puzzle.com logo