Kerstversiering zelf maken: linthangers & hangende kerstdeco

2

Je kunt natuurlijk alleen een kerstboom opzetten, maar als je meer kerstversiering in je huis wil en ook iets creatiefs wil doen, dan is een lintenhanger of een andere vorm van hangende decoratie echt hartstikke leuk. En super simpel om te maken nog ook! Het enige wat je nodig hebt is een linthanger (of een stel takken) en een plek om ze aan op te hangen aan je plafond.

Hangers met linten en kerstversiering

Linthangers zijn verkrijgbaar vanaf €5,00 (bij Tuincentra en bijvoorbeeld de Blokker of de Xenos). Als je eenmaal een plek hebt waar je de hanger kunt bevestigen (bijvoorbeeld op een plek waar ‘normaal’ een lamp hangt) kun je de lintenhanger volhangen met de prachtigste decoraties, aan allerlei soorten linten.

Linthanger blauw kerst

Felgekleurde kerstversiering

We hebben ze dit seizoen gezien in het paars, blauw, wit, roze, doorschijnend (glas), rood en in nog veel meer kleuren. Hang je decoratie aan gekleurde linten en feestelijke kettinkjes. Voor de decoratie kun je eigenlijk alles gebruiken wat je leuk vindt. Kerstballen, vlindertjes, bloemen (echte of kunstbloemen), veren, kerstdecoraties, houten decoraties of zelfgemaakte versieringen.

Hangende decoratie op een basis van hout

Behalve een lintenhanger, kun je ook kiezen voor hout als horizontale basis. Voordeel daarvan is dat je het niet perse aan het plafond hoeft te hangen (kan natuurlijk wel), maar je kunt het ook bevestigen aan de muur. Een andere optie is je kerstdecoratie hangen aan een kandelaar of aan je kroonluchter.

Hangende decoratie onder een hangende kerstboom

Bij Tuincentrum Osdorp zagen we tot slot hangende kerstbomen! En als je de boom ophangt, dan kun je er natuurlijk ook weer iets onder hangen. Zie hieronder het resultaat in Nel Veerkamp-stijl.

Wat vind je van deze linthangers en hangende kerstdecoraties? Heb jij nog andere ideeën of toepassingen? Deel ze dan zeker hieronder in de reacties!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!