Kerstmarkt Oberhausen 2012: sfeervol shoppen & Duits genieten

1

Op een uurtje vanaf Roermond ligt het Duitse plaatsje Oberhausen. Rondom het grote overdekte winkelcentrum CentrO vindt ook dit jaar weer een gezellige kerstmarkt plaats in sfeervolle houten huisjes. Afgelopen vrijdag reden we erheen om de typische Duitse kerstsfeer te proeven.

Handgemaakte & traditionele kerstversiering

En Duits, dat is het zeker. De tientallen gezellige, houten huisjes stralen, zeker in het donker, een gezellige wintersportsfeer uit. Mensen drommen in winterjassen, mutsen en sjaals rondom de sfeervol uitgestalde koopwaar. Je vindt er mooie, handgemaakte en traditionele kerstversiering, winterse kleding, heerlijk snoepgoed (van chocoladezoenen en nougat tot voor je neus gedraaide zuurstokken en lollies), kersthuisjes, kaarsen en leuke cadeau’s van goede kwaliteit.

Lekker eten & drinken: van reibekuchen tot knoblauchbrot

Typisch Duits zijn niet zozeer de producten die verkocht werden, maar vooral aan het eten dat je overal kan proeven en kopen. Als je rondloopt op de kerstmarkt rond CentrO ruik je voortdurend verschillende (etens)geuren door elkaar, van warme zoete wafels en vers gebakken reibekuchen tot kruidige glühwein en verse worstjes, gepofte aardappelen of vers gerookte Finse zalm. Wat ons erg opviel, was dat je overal van mocht proeven. Lekkere worstjes, Italiaanse kaas, knoflookbrood & meer!

Kerstmarkt Oberhausen voor kinderen: ijsglijbaan en sneeuwscooters

Voor de kleintjes vind je langs de route overal bewegende poppen en is er het ‘kabouterdorp’ met een grappige Sprookjesboom. Ook is er een grote ijsglijbaan, waar je met maar liefst 25 km/h (of harder) vanaf kunt sjeezen in een grote rubberen band en een sneeuwscooterbaan, waar de kleintjes rond kunnen hobbelen op echte sneeuw. Erg leuk!

CentrO Oberhausen: Amerikaans shopwalhalla

Het winkelcentrum zelf is ook absoluut een bezoek waard. CentrO is een overdekt winkelcentrum van Amerikaanse proporties, met tientallen, zo niet honderden kwaliteitswinkels en de zogenaamde ‘Coca-cola Oase’; een foodcorner (tafeltjes in het midden en allerhande food stands eromheen, waar je je eten kunt kopen) die absoluut Amerikaans en zelfs wat als een pretpark aandoet. Beetje vreemd, die kerstboom in het midden en palmbomen eromheen, maar gezellig en praktisch is het zeker wel.

Video Kerstmarkt Oberhausen 2012

Ons eindoordeel? Oberhausen is absoluut een bezoekje waard! Bekijk ook zeker onderstaande video-impressie de we maakten van de kerstmarkt.

Breng jij in 2012 een bezoekje aan de kerstmarkt in Oberhausen? 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Ik ben geen fan van kerstmarkten. We hebben hier in Aachen een hele grote kerstmarkt, maar ik ga er dit jaar alleen maar heen met collega’s een paar uurtjes. Daarna heb ik het wel gehad! Het enige leuke eraan vind ik het eten. Ben absoluut fan van bratwurst, currywurst en backfisch 😉