Kerst bij AH: Jamie Oliver, 100 kerstrecepten & Allerhande Kerstmarkten

0

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kijk elk jaar weer uit naar de kerstuitgave van de Allerhande. Dit jaar is ie helemaal bijzonder; niemand minder dan Jamie Oliver is hoofdredacteur! Dat resulteerde in een dik tijdschrift met 93 ‘easy recepten’, onderverdeeld in voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, nagerechten en hapjes & drankjes, die vanaf nu weer in de winkel verkrijgbaar is!

Kerstrecepten van Albert Heijn (en Jamie Oliver)

Alle gerechten zijn puur, lekker en simpel. En, hoe kan het ook anders met Jamie aan het hoofd, ook origineel! Denk bijvoorbeeld aan feestvorken (haha) in plaats van amuselepels, of het idee om granaatappel uit te knijpen boven een glas bubbels voor een knalkleur en -smaak. Lekkere voorgerechtjes zijn onder andere de rivierkreeftjescocktail, hertenbiefstukjes en aardappelsoufleś. Erg origineel vind ik de hartige oliebollen en de carpacciorolletjes met rodeportsaus. Nom nom nom!

Kerstrecepten voor kinderen

Qua hoofdgerechten vind je in de Allerhande recepten voor onder andere rosbief, winterstoof en gevulde varkensrollade. Heerlijk zijn de dips voor bij je gourmetschotel (yoghurt-korianderdip, mieriksworteldip en romige kaas-paprikadip). En heb je nog wat kruidnoten over van Sinterklaas? Dan is de pepernotentiramisu met vanille en Griekse yoghurt echt een aanrader! Speciaal voor de kleine kerstchefs zijn er lekkere kerstrecepten voor kinderen en ideetjes om samen met kids te koken.

Allerhande Kerstmarkten in 800 Albert Heijn winkels

Albert Heijn tovert daarnaast op 10 december ruim 800 winkels om in zogeheten ‘Allerhande Kerstmarkten’. Op deze kerstmarkten vind je een uitgebreid kerstassortiment, kersttips en volop voordeel. Het eigen magazine Allerhande dient als inspiratie voor de kerstmarkten.

Marketingdirecteur Alfred Levi: “Het feit dat Allerhande tijdens de feestdagen erg geliefd is, heeft ons doen besluiten klanten ook in onze winkels de Allerhande sfeer en inspiratie te geven. Daarom hebben we ruim 800 winkels omgetoverd tot Allerhande Kerstmarkt, waar ook volop voordeel te vinden is, zoals je mag verwachten op een kerstmarkt”. Jamie Oliver heeft speciaal voor Albert Heijn ready to cook 16 kerstgerechten ontwikkeld, die je vanaf 10 december ook kunt kopen op de kerstmarkten.

Wat Handig: kersttips & kerstcolletie Albert Heijn

In de winkel verkrijgbaar, maar waarschijnlijk ook vandaag in je brievenbus, is de Allerhande ‘Wat Handig’ gids, waarin je leuke tips vindt voor het opzetten van de kerstboom, het besteden van de kerstmiddag, een how to voor het maken van meringues en natuurlijk een overzicht van alle producten die verkrijgbaar zijn op de kerstmarkten in de winkels. Denk aan speciaal servies van Jamie Oliver, ijscrushers, XXL tafelbakplaat en ga zo maar door. Erg leuk!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo