Kerstversiering in lantaarns: zelf maken

1

Lantaarns zijn al een paar jaar hartstikke in, dikke kans dus dat jij er ook een in huis hebt staan. Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om je lantaarn een kerst make-over te geven? Het enige wat je nodig hebt is wat kerstdecoratie, slingers, kettinkjes en lampjes en je kerstlantaarn is heel snel klaar!

Lantaarn in trendkleuren

Bij Tuincentrum Osdorp zagen we tientallen lantaarns staan, versierd in diverse kleuren. De basis van de lantaarn is meestal wit, maar er zijn ook houten of grijze lantaarns verkrijgbaar. Erg leuk is de combinatie van 2 lantaarns bij elkaar, bijvoorbeeld een grote en een kleinere.

Lantaarn kerst 2012

Lantaarn decoreren voor kerst

Verdeel over de bodem van de lantaarn een laagje nepsneeuw en wat takjes met lichtjes erin of omheen. Je kunt kiezen voor kerstlampjes die op stroom gaan, maar dan moet je de lantaarn in de buurt van een stopcontact zetten. Je hebt tegenwoordig ook leuke LED-kerstlampjes (in allerlei kleuren, zoals de paarse hieronder) die op een batterij werken. Voeg daarnaast ook wat kerstballen of andere kerstdecoratie toe in de kleuren van jouw keus. Knuffeltjes, figuurtjes en natuurlijk kaarsen mogen ook. Wat ook hartstikke in is in 2012 is een lantaarn met een kerstdorpje erin. Leuk!

Lantaarn kerst 2012Lantaarn kerst 2012

De buitenkant van de lantaarn decoreren

Niet alleen de binnenkant van de lantaarn kun je versieren. Ook de buitenkant mag! Decoreer de buitenkant van de lantaarn naar smaak met kettingen, nepbloemen, veren, slingers van bijvoorbeeld dennenappeltjes of houten decoratie of bijvoorbeeld een boa.

Lantaarn kerst 2012

Heb jij een lantaarn staan in je woonkamer? En ga je die decoreren voor kerst dit jaar?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Graag zou ik van u willen weten wat de grote lantaarn kost die op de foto staat met die roze kettingen. Ik heb namelijk wel interesse in die lantaarn.