Kerstshoppen in Nederland 2012: 5 winkelsteden in kerstsferen

1

Kerstinkopen doen; sommigen kijken er het hele jaar naar uit, anderen vinden het een drama. Je kunt natuurlijk alles online kopen, praktisch, lekker rustig en geen lange wachtrijen bij de kassa. Maar het is natuurlijk lang niet zo sfeervol. Deze Nederlandse winkelsteden zijn in 2012 helemaal in kerstsferen!

1. Kerst in Magisch Maastricht 2012

Vorig jaar werd Maastricht uitgeroepen tot Beste Kerstwinkelstad van Nederland. En dat is niet zo gek. Winter in Maastricht, dat is genieten op alle fronten. Adembenemend verlichte straten in de historische binnenstad verbinden de Maastrichtse pleinen. Kerstsfeer en winterpret vind je op het Vrijthof in de vorm van een grote schaatsbaan, een kerstmarkt en een reuzenrad.

Volg de Magische Lichtroute en laat je door het unieke lichtspektakel van de bijzondere stadsverlichting leiden. Hou je van cultuur? Dan haal je je hart zeker op in Maastricht. De straten, pleinen, cafés, musea en theaters van Maastricht zijn tijdens Magisch Maastricht gevuld met uiteenlopende (Eu)regionale muzikale, theatrale performances en betoverende exposities onder de noemer ‘Magisch Cultuur Festival‘. Aanrader in Maastricht: breng zeker een bezoekje aan de boekwinkel Selexys in de prachtige Dominicanenkerk.

Koopavond: donderdag. Koopzondagen in december:  elke zondag!

2. Fijne Feestdagen Festival Eindhoven

Het centrum van Industriestad Eindhoven wordt steeds leuker. Dit jaar vindt in december het ‘Fijne Feestdagen Festival‘ plaats in de Lichtstad. Met een heel bijzonder verlichte ijsbaan. Het kunstwerk De Cagna maakt de Einhovense ijsbaan op de markt met recht de indrukwekkendste ijsbaan van Nederland! Daarnaast vind je op het Catharinaplein unieke warmzithuisjes waar je lekker kunt opwarmen, vind je er speciale minishops met unieke producten en zijn diverse etalages schitterend versierd voor de feestdagen. Ook worden er op het Catharinaplein buitenfilms gedraaid. Welke films en wanneer wordt nog bekend gemaakt via de website en de Facebookpagina.

Koopavond: vrijdag. Koopzondagen in december: elke zondag!

3. Ijssculpturen in Zwolle

Shoppen in Zwolle krijgt in 2012 een ijzig tintje, de stad is voor het tweede jaar host van het Ijsbeeldenfestival! De tweede editie van het IJsbeeldenfestival, dat op het Rodetorenplein plaatsvindt, heeft de ‘Sprookjes van Grimm’ als thema. Een team van 40 internationale en Nederlandse ijskunstenaars gaat met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw diverse sprookjes uitbeelden.

ijsbeelden zwolle 2012

Deze sneeuw- en ijswereld, die in een thermische tent van 2.000 m2 wordt tentoongesteld, is te bezichtigen van zaterdag 8 december 2012 tot en met zondag 27 januari 2013. Op de website Kerst in Zwolle vind je een overzicht van alle activiteiten rondom de kerst in Zwolle.

Koopavond: donderdag. Koopzondagen in december: 2 en 23 december

4. Kerst in Den Bosch: Bosch Winterparadijs 2012

De Parade omgetoverd tot een sfeervolle huiskamer waar jong en oud naar toe kunnen komen voor optredens, gezelligheid en winterse gerechten; dat is het Bosch Winterparadijs. De zithoekjes met houtvuur zorgen voor warmte en gezelligheid op het plein. Van 14 t/m 30 december is het Bosch Winterparadijs dagelijks geopend van 12.00 tot 22.00 uur. Op Kerstavond 24 december, 1e kerstdag 25 december, 2e kerstdag 26 december en op vrijdag 30 december sluit het Winterparadijs om 18.00 uur.

Naast de gezellige kerstmarkt is voor de derde keer het programma Joris’ Kerstboom aanwezig. Bezoekers kunnen vanaf 15 december een foto van een dierbare in de grote kerstboom hangen. Op de Parade staat een overdekte ijsbaan. Overdag kunnen kinderen tot 12 jaar daar krabbelen of rondjes draaien. ‘s Avonds is de ijsbaan het podium voor bijzondere varianten van curling. Vele plaatselijke en regionale koren en muziekgezelschappen verzorgen twee weken lang tal van optredens.

Koopavond: donderdag. Koopzondagen in december: elke zondag

5. Kerst in Dordrecht: grootste kerstmarkt van Nederland 2012

De Grootste Kerstmarkt van Nederland strijkt komend weekend 14, 15 en 16 december weer neer in Dordrecht. Tijdens de Kerstmarkt Dordrecht kunt u behalve eindeloos struinen langs honderden kraampjes nog veel en veel meer doen! Verspreid over de binnenstad staan sfeervolle podia waar kerstliederen in allerlei stijlen ten gehore gebracht worden.

kerstmarkt dordrecht 2012

Daarnaast is er een muziek- en straattheater route waarbij meerdere artiesten op verschillende speelplekken voor een aangename kerstsfeer zorgen. Op het Scheffersplein vind je daarnaast een grote kerstijsbaan. Vreemd is dat de winkels op zondag 16 december niet open zijn.

Koopavond: donderdag Koopzondagen in december: 2, 23 en 30 december.

In welke stad ga jij dit jaar je kerstinkopen doen?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. In Deventer natuurlijk! Dickens Festijn…leuke unieke straten met aparte winkeltjes zoals De grote en de kleine Overstraat, Spijkerboogsteeg en de Walstraat. Deventer is niet voor niets een van de shopsteden van Nederland!