Feestmake-up: hoe hou je het de hele dag perfect?

0

De feestdagen zijn hectisch; je rent van feest naar feest en van hot naar her. Daarbij wil je wel dat je make-up er de hele dag perfect uit blijft zien. En wat nou als je overdag een subtiele make-up wil dragen en ’s avonds een zwaardere, maar geen tijd hebt je uitgebreid op te maken?

Primers en afpoederen

Dé oplossing voor een perfect blijvende make-up is het gebruik van een primer. Een primer breng je aan over je dagcrème en onder je foundation. Het maakt je gezicht egaal en glad, waardoor je make-up langer blijft zitten. Primers zijn er in verschillende vormen; gel, crèmes, poeder en sprays. Er zijn verschillende soorten primers. Zo neemt de één oliën en vetten op en hebben andere weer verzorgende ingrediënten. Voor de feestdagen zou ik een primer aanraden die oliën en vetten opneemt, zodat de huid niet zo snel gaat glimmen (Bijvoorbeeld Pupa Transparent Smoothing Foundation Primer of Catrice Prime en Fine).

Ook voor onder de oogschaduw bestaan er speciale primers die ervoor zorgen dat de oogschaduw beter blijft zitten en niet snel in de rimpeltjes van je oogleden gaat zitten. Als je de make-up daarna nog goed afpoedert met een (transparant) poeder, blijft je make-up lang zitten.

Van dag- naar avondmake-up

Dagmake-up

Het gebeurt iedereen wel eens; je hebt een familie-etentje of een dag werken achter de rug en moet meteen door naar een feest in de avond. Om toch een avondmake-up te kunnen dragen, ren je nog gauw een wc in of tuur je in de achteruitkijkspiegel van je auto. Als je een goede dag make-up draagt, kun je binnen vijf minuten (of zelfs nog minder) een avondmake-up creëren.

Ik ga er hierbij van uit dat je als dag make-up een foundation draagt, neutrale oogschaduw en een neutrale lippenstift of gloss.

Knallende lippen

Je kunt kiezen voor een opvallende mond, bijvoorbeeld een rode lippenstift. Zorg ervoor dat je tissues, een rood lippotlood en een rode lippenstift bij je hebt. Met het lippotlood teken je de omlijning van je lippen en vul je ze vervolgens in. Hierover heen breng je de lippenstift aan. Met een tissue hap je het teveel aan lippenstift af. Eventueel kun je de lippen afpoederen met een transparante poeder en nog een laagje lippenstift aanbrengen, zodat het langer blijft zitten. Met een poederfoundation en een concealer kun je je foundation licht bijwerken en in een paar minuten ben je klaar voor het feest!

Avondmake-up

Nadruk op je ogen

Het kan ook zijn dat je liever de nadruk wil leggen op je ogen. Zorg er dan voor dat je wattenstaafjes, mascara en een donkerbruin of zwart oogpotlood bij je hebt. Met het potloodje trek je een dikke lijn tegen de wimperrand aan die je vervaagd met een wattenstaafje (of een kwastje als je die hebt). Dit doe je ook met een dunner lijntje tegen de wimperrand onder het oog. Een extra laagje mascara erop, de foundation bijwerken en misschien een glossje of een lichte lippenstift en binnen vijf minuten heb je een avondmake-up!

Tip: Wil je de make-up donkerder hebben? Gebruik dan het oogpotlood ook in de arcadeboog en vervaag het goed.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Deborah houdt van de gezelligheid tijdens de feestdagen. In het dagelijks leven is ze Allround Grimeur en visagiste. Op Christmaholic schrijft ze over nieuwe make-up trends en make-up tijdens de feestdagen. Lees meer over Deborah's werk op haar website en haar weblog

Reageer!

wp-puzzle.com logo