Feestelijk cadeaus inpakken: 7 ideetjes voor origineel verpakte kerstkado’s

4

Je kunt je kerstcadeaus natuurlijk laten verpakken in de winkel waar je ze koopt. Zelfs online winkels versturen de kadootjes voor onder de boom ingepakt en wel. Maar wil je er iets speciaals van maken, zodat het eigenlijk bijna zonde is om uit te pakken (maar wel ontzettend leuk om te geven), dan hieronder 7 originele ideetjes voor het inpakken van je kerstkado’s!

1. Textiel

Waarom cadeaus inpakken in papier? Stof is het toverwoord! Gebruik theedoeken, restjes stof, zakdoeken, sjaaltjes of zelf gebreide/gehaakte tasjes. Erg origineel is ook dit rendierkadootje, gemaakt van een washandje!

2. Snoepjes & koekjes

Kerstkransjes, candy canes (zuurstokjes), lolly’s; wie houdt er niet van? Bind aan elk cadeautje een kerstkransje van chocola of stop een lekker snoepje tussen het lint of het touw dat je om het kado doet; feestelijk & leuk om te krijgen!

3. Papieren zakjes & enveloppes

Heb je een klein cadeautje? Stop het dan in een leuk bruin zakje. Dat kun je decoreren met lint, touw, strikken, knoopjes, hangers, wintergroen en nog veel meer. Is het een cadeaubon of waardebon; stop het in een feestelijk envelopje. Weer eens wat anders dan een doosje!

5. Krantenpapier & gebruikt papier

Gebruik tijdschriften, kranten, papieren viltjes en restjes cadeaupapier (die je anders weg zou doen) door elkaar. Bind wat touw bijeen met een knoopje en je krijgt een duurzame en milieuvriendelijke kadoverpakking!

6. Bruin papier als basis

Bruin papier is gemaakt van gerecycled papier, dus hartstikke milieuvriendelijk. Bovendien is het lekker naturel, waardoor je lekker creatief kunt zijn met decoreren. Denk aan touw en wat wintergroen. Voor een feestelijk effect kun je ook wat washi-tape (papiertape) gebruiken, zoals in de foto hier rechtsonder.

7. Labels voor kerstcadeaus: kopen & zelf maken

Op Etsy.com koop je de leukste labels voor aan je kerstcadeaus. Zoals deze leuke ‘christmas peppermints’ en sneeuwvlokjes met parel. Op de achterkant schrijf je de naam van de ontvanger.

Wil je zelf aan de slag? Schrijf je de naam gewoon op het cadeautje of hang je er een leuk, origineel label aan? Bijvoorbeeld in de vorm van een mini-schoolbordje (stukje hout in de gewenste vorm figuurzagen, gaatje in boren, beverven met schoolbordverf en vervolgens met krijtbordstift of krijtjes de naam erop schrijven!). En wat dacht je van deze labels gemaakt van oude scrabblesteentjes. Zeker voor de taalfans erg leuk!

Alleen de eerste letter van de naam van de ontvanger is vaak al genoeg (tenzij je hele familie Jan, Jits, Joop, Jeroen en Janneke heet natuurlijk).Je kunt de letters uitknippen uit karton, cadeaupapier of borduren met wol op een stukje karton. Ook erg leuk!

 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.